Jump to content

otvoriti second hand shop


duda07

Preporučene objave

ovo će vam pomoći

Blagajnička isplatnica

 

Ako uzimate novac iz blagajne morate napisati isplatnicu na iznos koji uzimate. Novac iz blagajne možete uzimati za razna plaćanja za potrebe firme kao što su npr. poštanski troškovi, kupovina uredskog materijala, putni troškovi, isplate plaća (ako ne isplaćujete plaće preko žiro računa), itd. Isplatnicu popunite slično kao i uplatnicu. Dovoljna su dva primjerka ako isplaćujete sami sebi. Jedan (prvi list, original) ide onome kome se isplaćuje novac iz blagajne, a drugi ostaje u bloku. Ako kupujete nešto gotovinom iz blagajne, obavezno zatražite R1 račun. Taj račun kasnije spojite spajalicom s originalnim listom isplatnice koji ste istrgnuli iz bloka i priložite knjigovodstvu. Poželjno je da račun dobiven u trgovini fotokopirate jer računi često budu ispisani POS printerom na termo traci koja vremenom izblijedi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mala nadopuna - kad se iz blagajne vrši plaćanje gotovinom, piše se isplatnica i ta se pričvršćuje uz dokument koji nam je dala osoba kojoj smo platitli, a koji je temeljnica za knjiženje, najčešće račun. Osoba kojoj smo platili gotovinom dobila je novac, ne treba joj isplatnica, ali nama treba. Ta nam je osoba dala račun ili potpisala kupoprodajni ugovor uz koji pričvršćujemo isplatnicu kao evidenciju o načinu plaćanja, a kopija ostaje u bloku. Naravno, sad se to uglavnom radi na računalu, pa ni blok ni kopije više ne izgledaju kao nekad davno prije računala.

Inače iz blagajne se ne bi smjelo ni plaćati onima koji izdaju R2 račune, osim ako vode dvojno knjigovodstvo. Granica plaćanja gotovinom po jednom računu je 5 tisuća kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija