Jump to content

Izlazak stranaka iz postupka razvrgnuća suvlasničke zajednice


Corwin

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

imam pitanje vezano uz slučaj kojem se prvotno pojavljuje 17 suvlasnika kao predlagatelji (sa ukupnim udijelom u suvlasnišvu nad nekretninom to jest stanom koji je 60%, s time da se udjeli pojedinih suvlasnika kreću od 2% do 15%) koji pokreću postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice isplatom protiv protustranke (predloženika) koja u nekretnini sudjeluje s udjelom od 40%.

Napomena; prvotni suvlasnički udio predloženika je bio manji od 9/10 (10%) nekretnine (te su stoga predlagatelji smatrali da imaju pravo na razvrgnuće isplatom) ali je on u tijeku postupka otkupio pojedine suvlasničke udjele te na taj način stekao gore navedeni udio (40%).

 

U tijeku postupka dolazi do prekida zbog smrti jednog od predlagatelja.

 

Moje je pitanje:

Obzirom da sud poziva stranke na obnovu postupka (nakon što su se nasljednici prihvatili svog nasljedstva) i saziva novo ročište, pojedini od preostalih 14 predlagatelja (onih koji svoje suvlasničke dijelove nisu prodali predloženiku) ne žele više biti stranke u postupku, to jest odbijaju produljiti punomoć opunomoćeniku da ih u postupku zastupa, te izjavljuju da izlaze iz postupka (vjerojatno zbog dugotrajnosti postupka, troškova te dobi predlagatelja).

Koji je status tih suvlasnika u daljnjem postupku? Da li se uopće može nastaviti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice na ovaj način to jest sa 10 predlagatelja, 1 predloženikom i 4 suvlasnika (bivša predlagatelja) koji više ne žele biti stranka u postupku toj nekretnini?

 

Zahvaljujem na odgovoru i trudu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav svim forumašima,

 

pretpostavljam (i ispričavam se zbog toga) da je moj prethodni post bio predugačak i stoga teško razumljiv (obzirom da nisam pravnik po struci i pravna terminologija mi očito "ne leži" ) pa bih molio odgovor samo na dio mojeg posta a to je;

 

da li je moguće da nakon smrti jednog od predlagatelja u vanparničnom postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice (u kojem je 14 predlagatelja i 1 predloženik) ponovno pokretanje postupka zatraži samo dio njih - bez pristanka ostalih predlagatelja obzirom da su oni (njih četvero) uskratili punomoć odvjetniku da ih zastupa u ponovnom pokretanju postupka?

 

Zahvaljujem još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija