Jump to content

policija odbija dovesti branitelja , fizički napad - hitno savjet


grofx

Preporučene objave

policijski službenici su me priveli bez naloga na "informativni " razgovor u postaju , kada sam došao do postaje , doznao sam da me sumnjiče za tešku krađu . počeli su ispitivanje bez snimanja , kada sam tražio branitelja nasmijali su se i nastavili ispitivanje , ponovio sam molbu , inspektor se ustao i zaprijetio da će morati " skiniti " sat sa ruke , ako nastavim .pod prisilom sam stajao uz zid, stajao sam uza zid on tik do mene i stalno je ponavljao jel se to tebi ruka kreće prema meni , smatrat ću to napadom na službenu osobu ( tada može upotrijebiti silu ) što je i učinio . Da naglasim nisam do tada nikada osumnjičen niti kažnjavan . Prvi puta sam se našao u postaji.

Nakon 9 sati ispitivanja pustili su me kući .

 

Koja su moja prava i kako da to dokažem.

 

hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dokazati teško, ali možete ih prijaviti nadređenima. sve im to ide u njihov "radni dosje", kad se nakupi onda tek reagiraju i disciplinski kazne takvu službenu osobu.

Napišite pismenu pritužbu, odnesite je osobno i nek vam na vašem primjerku daju potvrdu o zaprimanju iste ili je pošaljite preporučeno da imate dokaz da ste se pritužili na postupanje službene osobe. možda nećete ništa postići, ali neće im biti tako lako ni zataškati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se sa Veteranom, no ima dodatnih stvari na koje trebate obratiti pažnju. Prije svega, prijavu maltretiranja pošaljite na adresu MUP-a u Zagrebu. Potom u prijavi obavezno navedite točan datum i vrijeme zadržavanja, podatke policijskih službenika ( ako znate ) koji su vas maltretirali. Idite do detalja opisivanja prostorije u kojoj su vas zadržavali tako da unutarnja kontrola ima sve pojedinosti za daljnji rad.Obavezno navedite svoje generalije, te da li imate svjedoke koji mogu potvrditi da ste privedeni ili pozvani u prostorije policije. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija