Jump to content

Izbjegavanje isplate naknade za kašnjenje izgradnje stana


kp33718

Preporučene objave

Obraćam vam se za savjet radi dva problema s kojima smo se suočili nakon kupnje stana (u zgradi sa 4 stana) u Zagrebu prije gotovo dvije godine. Zanima nas bi li nam u rješavanju tih problema mogla pomoći prijava nekoj instituciji ili nam jedino preostaje svoja prava zatražiti sudskim putem. Evo o kojim problemima je riječ:

 

1)U kupoprodajnom ugovoru postoji klauzula o naknadi u visini od max. 2% cijene stana koju nam je investitor (prodavatelj) dužan isplatiti u slučaju kašnjenja s izgradnjom (i useljenjem). Kako je do tog kašnjenja došlo radi propusta izvođača, što investitor ne spori, ostvarili smo pravo na isplatu te naknade, međutim investitor se na naše usmene i pismene zahtjeve uporno oglušuje.

 

2)Prilikom preuzimanja stana zajednički smo (kupac i investitor) sačinili zapisnik o nedostacima u stanu i u zajedničkim dijelovima zgrade, koje je izvođač bio dužan otkloniti. Samo dio tih nedostataka je otklonjen, a i to vrlo sporo. Uz to, investitor nije nikad pristao potpisati Zapisnik o preuzimanju pošto smo mi inzistirali da u njega uđe popis nedostataka i rok u kojem bi ih investitor bio dužan otkloniti. Ne vidimo načina da natjeramo investitora da potpiše Zapisnik o preuzimanju i da otkloni obostrano konstatirane nedostatke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija