nevenko objavljeno: 19. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 19. travanj 2011. Za neke usluge koje sam pružio preko interneta bio sam plaćen u USD i novac sam primio na devizni tekući račun. Medjutim nisam platio porez na drugi dohodak, iako sam htio, u poreznoj mi 'nisu' točno znali reći kako na tu uslugu platiti poerz... Iste sam usluge nastavio raditi pa sam otvorio devizni žiro račun i sada redovito plaćam porez i ostalo. Zanima me da li porezna uprava može i da li je običaj da provjerava moje druge devizne privatne račune.... naime u tom bi se slučaju našao u neugodnoj situaciji jer su tamo zabilježene transakcije na koje nisam uplatio davanja.... Da li moraju postojati posebni razlozi da bi porezna provjeravala sve (devizne tekuće) račune neke osobe.... S poštovanjem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marinha odgovoreno: 19. svibanj 2011. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2011. Ako je tekući račun, porezna nema pravo uvida u transakcije bez naloga. Ako je žiroračun onda će sve vidjeti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marinha odgovoreno: 19. svibanj 2011. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2011. nevenko je napisao: Iste sam usluge nastavio raditi pa sam otvorio devizni žiro račun i sada redovito plaćam porez i ostalo. Na isti način kako plaćate porez sad, mogli ste obračunati i sami uplatiti porez na taj prijašnji iznos. Međutim, kako kažem, ne mogu dobiti uvid u tekući račun bez naloga. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.