Jump to content

Molim Vas za savjet


lile59

Preporučene objave

Poštovani

Pokušati ću Vam koliko uspijem ukratko opisati slučaj koji me zanima. Radi se o djetetu (7 Godina) koje ima žive roditelje uz to nisu ni razvedeni ,ali već skoro 3 godine ne žive zajedno.Niti jedno od njih nije spremno ni odgovorno za brinuti o djetetu koje gotovo isključivo živi sa bakom i djedom koji za njega i žive, ali zanima me kako u toj situaciji odrediti skrbnika obzirom da kako sam navela niti jedno od roditelja ne zavređuje niti je zrelo za tu ulogu, da li baka i djed koji nisu stari ljudi /55 godina/, a spremni su i žele voditi brigu o unučetu, situirani su i materijalno i financijski te stabilne i uredne osobe mogu dobiti skrb bez obzira što su roditelji tu fizički prisutni, ali ništa više od toga (otac pije, prošao rat.. majka nema niti stan niti posao a nije ni brižna ni u kom pogledu.

Neznam da li sam Vam uspjela dovoljno kvalitetno objasniti situaciju, ali ako ste shvatiti molim Vas za Vaše cijenjeno mišljenje da li tu baka i djed imaju šanse a sve samo za dobrobit djeteta o kojem oni i sada uredno brinu ali što o tome kaže zakon .

Srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baka i djed imaju podlogu postati skrbnikom djetetu ako se oduzme roditeljska skrb majci i ocu(to odlucuje sud). Obz(Obiteljski zakon) u vecini odredaba koje govore o skrbnistvu navodi da se treba postupati u skladu s dobrobiti djece...a evidentno je iz vaseg opisa da je za dobrobit ovog djeteta bolje da se o njemu brinu baka i djed a ne roditelji.

Prvi korak u ostvarivanju nekog oblika skrbnistva bake i djeda nad djetetom je kontaktiranje nadleznog czss-a i upoznavanje njegovih djelatnika s ovom situacijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija