Jump to content

što učiniti s doo u dugovima


vini

Preporučene objave

u mnoštvu tema ne nađoh odgovar na moje pitanje s toga molim pomoć

vlasnik sam i direktor tvrtke koja se bavi vjenčanjima, organizacijom i najmon vjencanica, kako na trg sudu nisu znali za taj pojam registrirali su me kao trgovina na malo

tvrtka od 2010 g ima neplaćenog duga poreznoj koji se ove godine nastavlja produbljivati

što mogu učiniti da se odjavim iz fime, a da ju ne stavljam stečaj

pitala i jb koji mi kaže da mogu 75 % vlasništva prenjet suprugu koji je zaposlen u dr firmi sebe prijavit na burzu i dobivati naknadu

no insp rada kaže da ne mogu jer trgovina mora imati min 1 zaposlenog trgovca

nema novca za pokrenuti stečaj niti pokriti nastale dugove što sada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala najljepša na odgovorima

no da li postoji mogućnost da se na neko vrijeme odjavim iz doo, a da mogu i dalje minimalno poslovati, tj. da mi ne idu porezi i doprinosi, a da mogu izdavat fakture za ispostavljene usluge da platim dug iz 2010 g s obzirom da imam rezervacije vj u naprijed koje moram ispoštivati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očajna sam jer ne znam koga pitati, upomoć ako itko zna...

 

Suprug je vlasnik tvrtke koja trenutno ništa ne zarađuje, nažalost to već traje noko vrijeme pa smo od privatne imovine financirali suprugove doprinose i slično.

Toga nam je dosta pa se suprug danas odjavio tj. dao si otkaz. Sve je to proknjižio itd., tvrtku nije zatvorio. Nitko nam nije rekao da je s obzirom da nigdje ne radi dužan prijaviti se kao član uprave društva (izvršni direktor ili nešto slično) te plaćati doprinose na osnovicu od oko 7.500,00kn. (saznala na netu nakon njegove odjave)

Trenutno jedini zaposlenik u tvrtki sam ja ali ja sam na bolovanju u trudnoći, kroz nekih 45 dana trebala bih prijeći na regularni porodiljni.

Tvrtku ne možemo zatvoriti jer se i dalje nadamo da će se stvari pokrenuti, osim toga mi dugujemo nekim tvrtkama i te bi dugove s vremenom htijeli poplaćati, osim toga i nama duguje jedna tvrtka. Osim toga ukoliko bi zatvorili tvrtku ja bih izgubila pravo na porodiljnu naknadu u iznosu prosječne plaće i spala na minimalac (bar sam tako shvatila).

Preuzimanje tj. prepisivanje vlasništva tvrtke na mene isto nije neka sreća jer košta da se smrzneš a poanta je da smo u sve ovo krenuli jer više stvarno ne možemo izdržati financijski.

 

Zanima me kako ti država može naplačivati takve astronomske doprinose ako je očito da tvrtka ništa ne zarađuje (radi se o tih 7.500,00kn).

Osim toga od čega se država i naplačuje ako tvrtka nema prihoda a ni moj suprug kao privatna osoba, da li onda sjedaju na našu privatnu imovinu ili šta?

Na koji način te skuže i može li ta odjava njega kao vlasnika i neprijava kao člana uprave društva proći neopaženo?

 

Ima li netko ideju što možemo napraviti, osjećamo se kao magarci koje je država dobro izmuzla i očito to nastavlja raditi dok ne ostanemo bez ičega?

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvrtka mora imati vlasnika i direktora bio on zaposlen u njoj ili ne. Ukoliko je zaposlen doprinose plaća po jednoj osnovici, a ako nije plaća po ovoj osnovici o kojoj vi pišete (cca. 7500 kn). To je tako, tu se ništa ne može.

 

Ako se suprug bude odjavljivao kao vlasnik neko drugi će se morati prijaviti kao vlasnik, jedno bez drugoga ne ide.

 

Ako ste d.O.o. ne može vam se sjesti na privatnu imovinu, samo na imovinu tvrtke. Ako ne bude išlo morat ćete pokrenuti stečaj kako bi se vjerovnici mogli naplatiti iz stečajne mase odnosno vrijednosti koje tvrtka posjeduje. Problem nastaje kad tvrtka ne posjeduje ništa osim dugova. Kako se tada situacija rješava ne znam, nisam imala takav problem.

 

Suprug se može zaposliti u drugoj tvrtci koja u tom slučaju plaća sve doprinose državi pa ih više ne mora plaćati u svojoj firmi. Tako i dalje može ostati vlasnik i direktor, a da istovremeno rastereti svoju tvrtku financijskog utega. Ako nemate zaposlenih nećete imati niti taj trošak. jedino vam ostaju fiksni troškovi za firmu, razni porezi, knjigovođa i slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija