Jump to content

Pomoć - marihuana


asussss

Preporučene objave

Pozdrav svima i unaprijed zahvaljujem na odgovrima.

Ovako, da počnem od početka prije nepunih mjesec dana ja, frend i frendica odlučili smo se malo opustiti i naručiti travu. I sve to super prošlo skupili lovu i ja sam išla u nabavku.

Otišli smo na otvoreno (najgora greška) i smotali 4 jointa i popušili tri, krenuli pusiti četvrti i idu u civilnom autu dva murjaka.

Uhvatili nas, i svi troje završimo u postaji na informativnom razgovoru. Morali smo obećati da vise necemo pusiti.

Nismo se nikako mogli dogovriti jer smo bili uvijek u andzoru policije. Stavili nas u posebne prostorije i proispitali kako je došlo do toga od koga nam to itd itd.

Moja izjava je bila da smo imali dva jointa, frendica i frend rekli da smo imali 1 joint. Naime ne mogu nas niti teretiti za više jer su nas uhvatili sa jednim jointom.

Uglavnom, rekli smo od koga nam je to, nismo imali previse informacija od prodavača, dali smo broj mobitela, ime, odakle je, gdje i što studira i kako otprilike izgeleda.

I sve to ajd ok prodje rekao nam je policajac da se nista ne brinemo da nam nece nista niti stici kuci niti ista.

I ajd sve to ok. Sve me to jako potreslo jer mi to nije mala stvar što mi se dogodila.

Nakon tog događaja prošlo je nekih 20-ak dana mozda malo vise. Zvoni meni mobitel sa skrivneog broja, javim se gospodin se predstavi, bio je to inspektor sa odjela za narkotike. Rekao mi je da dodjem do njega u ured u MUP da obavimo razgovor neki. Nakon 10 ak minuta dodjem ja do njih i oni nisu nikako mogli doci do prodavača, a imali su toliko informacija. Dakle trazili su me da dodjem da im pomognem oko identifikacije prodavača, naime ja stvarno ne znam nista o njemu nego ono sto sam im rekla u postaji na dan kada su nas uhvatili. I morala sam na prepoznavanje fotografija i dali mi 10 ak fotogarfija i niti jedna nije bio od njih. I rekli su mi da se malo proispitam o njemu i da saznam prezime i odakle je tocno.

Ja sam isti dan dosla do informacije kako se zove/preziva i odakle je. I rekla im tu informaciju i upisali su to u računalo i bio je to on pitali su me dali je to on rekla sam da je.

Inspektor mi je rekao da naš slučaj vise nece povezivati s tim da se nas troje stavlja sa strane nego da njima treba informacija tko se sve to bavi time u gradu.I rekao mi je da nisu nikakvu kaznenu prijavu uručili sudu protiv nas troje, da su nam došli u susret. Naime prošlo je od toga par dana i počela sam primjećivati civilne aute na faxu (btw na fax na koji ja idem ide i taj diler) danas sretnem tog dilera i kaze mi d aje pao sinoc, dakle pratili su ga uhvatili i to je to. Pronašli su nešto jako malo kod njega. Priznao je da nam je dao, naime rekao im je da smo ga mi trazili i da nam je dao, pa da smo mu mi kao dali novac reda radi. Naime rekao mi je da su mu rekli kako je 2.5. netko pao i rekao za njega. U što sumnjam jer svaki dan pratim policijska izvješća za moju županiju i na taj dan nitko nije ''pao''.

Uglavnom, sigurna sam da nikakva kaznena pijava nije podnesena protiv nas troje, jer smo praktički mi odradili policijski posao i pomogli im i suradjivali smo i sve to. Naime ono što mene muči sada, kolika je mogućnost da će nas ili mene (jer sam nabavljala) pozvati za svjedočenje?

Brine me što je sve on rekao policiji, ma sve me brine po tom pitanju.

Što očekivati u ovom slučaju?

Zahvalna na odgovrima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

Iz vlastitog iskustva mogu vam reci da mozete ocekivati poziv na svjedocenje. Nije mi jasno zasto ste rekli policiji apsolutno sve sto znate? Njihov posao je da vama obecaju sve i svasta da bi im rekli sto vise podataka. Razumio bih da ste zateceni s velikom kolicinom pa da vam je prijetila zatvorska kazna ili da ste ponavljac djela ali ovako.... Nazvali ste covjeka, kupili ste drogu, zabavljali se s prijateljima i onda kad je poslo po zlu odlucili ste kolegu s faxa nicim izazvani predati policiji. :palacdolje: To sto on radi kazneno djelo ne znaci nista jer da vam je do pravde, prvo, ne bi pusili marihuanu jer je to kazneno djelo, drugo, prijavili bi ga puno prije, jer ste ocigledno znali da prodaje. Sad ste napravili glupost. Vi ste u policijskoj evidenciji, sto biste bili i tako i tako, a covjeku koji vam je napravio uslugu prijeti zatvorska kazna. Ako DORH pokrene kazneni postupak protiv prodavaca, onda ste sigurno na svjedocenju jer ste ga vi za to i teretili, tj vas iskaz je kljucan dokaz na sudu. Uglavnom da skratim, posljedice po vas nece biti nikakve kao sto nebi bile ni u slucaju da ste rekli da je vase i da ste kupili od pojma nemam koga. Radi se o 1 jointu i u najgorem slucaju optuzili bi vas po cl 173 st1. i po prekrsajnom zakonu, platili biste prekrsaj, a kaznena prijava bila bi odbacena, jer je takva praksa kod nas. Ovako mozda ne pokrenu postupak protiv vas, ali mozete li mirno spavati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru

ovako, jesam li ga upozorila, rekli smo mu sto smo sve rekli policji rekli mu pazi se, sakrij to sve... ali pod broj dva dali je on svjestan toga da je to kazneno djelo cime se bavi i da bi mogao gadno nagrabusiti da je bio pametniji mogao se svega toga rijesiti i amen.. jer je bio upozoren sa strane nas...

nikako, ali nikako nismo mogli reci da nam je palo s neba to nego smo morali priznati da nam je to od njega.. mi prvi puta smo bili odvojeni u posebnim prostoijama pol. postaje i da sma ja sakrila i da nisam rekla odakle mi rekao bi frend ili frendica.. gle nikako to nije moglo biti izbjegnuto.. da bi nakon sto su dobili informaciju kako se zove, koji smjer ide na faxu itd itd nisu bili sposobni naci ga i identificirati..

da bi me zvali opet da ja moram izvuci informaciju..a opet s jedne strane geldam nisu digli kaznenu prijavu protiv nas jer je cist dobra volja bila njihova.. znam da ide procedura ta da dignu kaznenu prijavu da moraju dici kaznenu prijavu..

ali imam jedno poznanstvo u državnom odvjetništvu i kada tada bi do te osobe dosla ta kaznena prijava jer tko god ''padne'' i mom gradu ta osoba dozna jer ta papirologija prolazi kroz njezine ruke..

dakle vjerujem policiji da stvarno nisu digli kaznenu prijavu, čak što vise uvjerena sam.

a mogli su podici kaznenu prijavu.

dakle ako su oni meni tj. nama dosli u susret, zasto nebih niti ja njima da se nebi predomislili ;)

prvih par dana nisam mirno spavala, moral mi je takav da me to jako grizlo... naime pricala sam s mnogim ljudima i smatraju da mi nema sta biti krivo ne samo meni nego svima nama (nas troje), jer odmah isto vecer rekli smo mu sto se dogodilo, lijepo sve on se nije brinuo po tom pitanju da bi tek nakon mjesec dana eto dakle prekjucer pao... uostalom ako radi taj posao neka i snosi taj rizik...

evo procitala sam bas u izvješću uhvaćen je sa 74 grama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvarno nebi bilo moguce da sma ja prešutila to,, kazem rekao bi ili frend ili frendica jer nismo bili u mogucnosti dogovoriti se putem jer smo bili cijelo vrijeme u prisustvu policije.

a i da smo sutili policiji onda nebi ovako blago prosli... a sto se tice tog čovjeka što prodaje, prije toga pao je 4 puta... dakle ako nije u 4 puta se imalo opametio, ona nemamo o cemu pricati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija