Jump to content

Molim za odgovor


lile59

Preporučene objave

Poštovani zanima me da li se nakon smrti uzdržavanih može tražiti raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju, napominjem da uzdržavani za života skoro 15 godina je postojao ugovor nisu podnijeli nikakov postupak za raskid.

Da li se takav ugovor uredno ovjeren izaveden u sudu te je na temelju istog uredno prevedeno i vlasništvo na uzdržavatelje nakon smrti uzdržavanih /posjedujem vlasnički list/ može raskinuti pošto uzdržavanih više nema, što zakon kaže u tom slućaju.

Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

takve ugovore je nakon smrti primatelja uzdržavanja jako teško poništavati odnosno raskidati.

pretpostavka je da bi primatelj uzdržavanja da je za to imao opravdan interes, tijekom 15 godina, pokušao raskinuti ugovor ako je držao da se druga ugovorna strana ne pridržava svojih obveza. činjenica da nije poduzeo ništa, svakako ide u prilog tvrdnji da je ugovor ispunjavan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najljepša Vam hvala na odgovoru. Oprostite što gnjavim ali ovo mi zagorčava život pa mi je lakše kad s nekim podijelim mišljenje. Naravno da su uzdržavani tijekom 15 godina mogli pokrenuti sudski postupak jer mislim da se drugačije takav ugovor i ne može raskinuti. Uzdržavanje je bilo financijske prirode a to u ugovoru i stoji tj. da sam ja isplativši uzdržavanima dogovoreni (ne mal)iznos para izvršila sve obaveze prema njima i nakon njihove smrti se knjižim na stan koji je bio predmet ugovora bez ičijeg miješanja, što sam bez problema i napravila i stan kao i sve obaveze (režije, otkup) prebačeni su na mene i ja ih plaćam.

Srdačan pčozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija