Jump to content

Policijski zapisnik


Znanje-imanje

Preporučene objave

O svakom događaju policija sačinjava pisani trag.

 

Zapisnik se radi samo u upravnom postupku, a to nije vaš slučaj.

 

Uvijek možete tražiti informaciju od policije što su poduzeli po pojedinom događaju, a sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama.

 

Samo opunomoćeni odvjetnik ima pravo uvida u izvješća policajaca koje oni podnose u svojim policijskim postajama. Svi ostali su ili okrivljenici ili oštećenici koji svoja prava, zaštitu i sankcije ostvaruju i dobivaju u pokrenutim postupcima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam jednom prilikom bio prisiljen zvati policiju. Nedavno mi je trebala potvrda tog događaja, pa sam otišao u policijsku postaju i tamo su mi na moj zahtjev dali Potvrdu o prijavljenom događaju. Sam zapisnik nisam mogao dobiti, kažu mi da za to treba sudski nalog.

 

Kasnije sam trebao podatak o jednom događaju u kojem nisam bio sudionik, pa sam poslao upit na Odjel za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova i oni su mi odgovorili da u slučajevima kad policija izlazi na intervenciju samo prijavitelj događaja ima pravo tražiti i dobiti Potvrdu o prijavljenom događaju. Za Potvrdu se plača 20 kn državnih biljega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, Kontakti - izabrao e-mail adresu Odjela za odnose s javnošću i postavio pitanje. Već idući dan sam dobio odgovor.

 

I sam sam bio iznenađen, ali zaista su mi detaljno odgovorili na moj upit, a na dodatno pitanje su mi odgovorili isti dan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija