Jump to content

Izjava radnika o prekovremenom radu


djurdja007

Preporučene objave

U mojoj firmi dolazi do povećanja opsega posla. Pošto želim radnicima sve prekovremene sate uplatiti na tekući račun dakle sukladno zakonu moji radnici složili su se potpisati izjavu o prekovremenom radu (iduća dva ili tri mjeseca biti će preko 32 sata prekovremenih mjesečno) koja mi treba u slučaju radne inspekcije. Svi se s time slažu pošto znaju da će im svaki radni sat biti i plaćen.

 

 

Da li možda netko ima šprancu izjave o prekovremenom radu kako bih bogla dati radnicima da potpišu.

Prilično mi je hitno i bila bih jako zahvalna kada bi mi ju netko poslao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

osim posebnih kategorija radnika, a to su: trudnica, roditelj s djetetom do tri godine starosti, samohrani roditelj s djetetom do šest godina starosti i radnik koji radi u nepunom radnom vremenu, svi ostali radnici ne postpisuju nikakvu izjavu, već su dužni raditi duže na zahtjev poslodavca.

Vi kao poslodavac imate dužnost, unaprijed upoznati radnike o rasporedu radnog vremena, točno voditi evidencije radnog vremena i takav rad isplatiti.

Ukoliko prekovremeni rad potraje više od 4 tjedna zaredom, dužni ste o tome obavijestiti inspekciju rada, što ne morate učiniti ukoliko napravite "pauzu" između takvog rada ili izvršite preraspodjelu radnog vremena (manje radnih sati u razdoblju koje slijedi iza razdoblja sa povećanim brojem radnih sati).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije istina. Pročitala sam ZOR nekoliko puta. Zvala sam inspekciju rada gdje su mi rekli da ako ima više od 32 prekovremena sata mjesečno mora biti potpisana izjava. Kod mene nema prerespodjele radnog vremena. INače imamo normalan fond sati. Pošto smo graditeljska firma potpisnici smo i kolektivnog ugovora u kojem piše da radnik može raditi 56 sati tjedno maximalno 6 mjeseci u godini uz uvijet da radnik potpiše izjavu o dobrovoljnom prekovremenom radu tj da se slažu da rade višr od 48 sati tjedno. Mislim da sam fer jer ne želim zakinuti ni radnike niti državu, ali mi radnu. Da li netko zna kako ona izgleda tj. u kojoj formi mora biti napisana. Ako netko zna bila bih zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto mi nitko ne nije uspio pomoći idem za onom starom narodnom uzdaj se u se i u svoje kljuse. Izjavu sam napravila sama, ali prije što ju dam radnicima na potpis da li mi bar netko može pogledati izjavu i reći da li je to u redu ili moram nešto promijeniti.

Napominjem radnici su se složili da će potpisati izjave.

 

Izjava ide u privitku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija