Jump to content

porezna ovrha


Smola01

Preporučene objave

Poštovani,

upravo sam dobila rješenje o ovrsi od porezne uprave u koje bi se trebalo provesti pljenidbom novčanih sredstava (plaće) ovršenika koju ima kod poslodavatelja, u rješenju je navedno da se može pisati žalba, interesira me da li se može tražiti otplata duga u ratama te da li će žalba prolongirati blokadu računa?

Naime upravo sam na porodiljnom dopustu te sam upoznata da rodiljna naknada ne podliježe ovrsi kao i komplikacije - naknada za čuvanje trudnoće. Po primitku opomene od porezne uprave pisala sam im dopis (25.10.2010) da ih molim odobrenje plaćanja duga u ratama (radi se o dugovanju od cca 3500,00 kn) na što sam dobila usmeni odgovor da je dugovanje premalo da bi se plaćalo u obrocima od 600 kn..Molim vaš savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kažete da ste upoznati da vam ne mogu blokirati naknadu dok ste na porodiljnom? ako nemate drugih primanja, na koji način bi porezna mogla naplatiti dug?

 

kažete da bi plaćali dug u ratama? nitko vas ne sprečava u tome, počnite plaćati koliko možete, da se dug počne smanjivati, ne vjerujem da će porezna poduzimati neke druge mjere za tako mali dug (kako su vam već rekli)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

lijep pozdrav ,

i ja sam jedan od ovršenika ...dobivam porodiljnu naknadu te povećani dječji doplatak zbog bolesti djeteta ,a fina mi je blokirala račun na ta primanja ....jako sam " sretna" što živim u ovakvoj državi :-o .

kad sam dobila rješenje o ovrsi, tražila sam onaj famozni račun za zaštičena primanja al su mi reki da mi račun nije blokiran te da ga ne mogu otvoriti...nakon tjedan dana blokirali su mi račun kad mi je sjela porodiljna naknada....nemam više što reći nego jad i bijeda ......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija