Jump to content

tužba-VIPnet


anonimno

Preporučene objave

Nije mi jasno... Ostala sam dužna mobilnom operateru zadnjih par računa još 2000. godine, donesen je nalog za ovrhu na koji sam napisala žalbu (da nisam kriva, al da bi se htjela rješit tog tereta ali nemam nikakve imovine ni primanja- imala sam tad 20 g.) pa je onda pokrenut sudski spor i dobila sam poziv na sud u 12.mj.2002. i nisam se odazvala. I sad sam nakon 3 i pol godine bez događanja po pitanju tog spora dobila poziv na glavnu raspravu za 7 mj. 20006. Zastara za takva potraživanja je godinu dana. Jel ima i kakva apsolutna zastara? Nadam se da je već nastupila i da igraju na kartu da će netko platit i neće uložiti prigovor zastare jer ne zna za to. Ili je moguće da nakon gotovo 6 godina to još nije otišlo u apsolutnu zastaru (a izgleda da nije i da tu nema apsolutne zastare). Što mogu učiniti ako su oni digli tužbu na vrijeme? Da li postoji neki dio plaće koji je zaštićen od ovrhe pošto mi je plaćajedino što imam? Neki egzistencijalni minimum koji mi ne mogu dirati ako pobijede na sudu? I što da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali to već znam. Moram još provjeriti ali mislim da je tužba podnesena na vrijeme i ono za što bi molila savjet je- što napraviti u tom slučaju? Prošlo je dosta vremena, čudim se da su oni mirovali 3 i pol godine ako su se već mogli naplatiti? I drugo, ako nakon svih žalbi i svega drugoga oni krenu u ovrhu na mojoj plaći da li postoji neki minimum koji je od toga zaštićen ( kao npr. kad dižete kredit mora Vam ostat bar 1700 kn neopterećeno plaće za život)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prošlo je dosta vremena, čudim se da su oni mirovali 3 i pol godine ako su se već mogli naplatiti?

 

njima je u interesu da miruju, idu im kamate... ako nema zastare, najbolji savjet vam je da platite taj dug sto prije i bez zalbi i sudjenja jer ce vas sve to i te kako kostati. pokusajte se obratiti vip-u sa nekakvim prijedlogom izvansudske nagodbe, da vam eventualno oproste kamate/odobre placanje na rate... inace, do sada su vam vec kamate vece od samog duga....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija