Jump to content

istek važenja prometne dozvole?


promil

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Na veliko iznenađenje danas mi od MUP-a dođe obavijet o prometnom prekršaju i traže se podaci o odgovornoj osobi!

 

Prvo tilt - kakav prekršaj WTF?!?! Nitko me nije zaustavio već 2 godine.

 

a onda lijepo piše: po članku 250. st. 1 zakona o sigurnosti prometa vlasnik automobila je dužan u roku od 15 dana od isteka prometne odjaviti vozilo, donjeti prometnu na poništenje i vratiti pločice..

 

Opet tilt - o kakvom poništenju oni pričaju??

 

Čitam dalje:

 

Dostavite podatke o odgovornoj osobi u pravnoj osobi, koja je u vrijeme počinjenja prekršaja, 19.10.2010, bila odgovorna za poslove registracije odnosno odjave vozila.

 

Sada totalni tilt... više mi ništa nije jasno... kakav počinjeni prekršaj 19.10.2010 ?!?!

 

Pa dalje kaže: Ukoliko ste do zaprimanja zahtjeva odjavili vozilo ili produžili valjanost dozvole, dostavite nam vjerodostojan dokaz a u suprotnom će protiv vas temeljem članka 111. i 160 prekršajnog zakona biti podnesen OPTUŽNI prijedlog....i onda je svizac zamotao čokoladu...

 

Halloo tko je tu lud? izgleda da je ova ekipa nešto žešće zabrijala? :vrti:

 

Rega mog auta je istekla 01.10.2010, a ja sam je obnovio 04.10.2010. Ok zakašnjenje 3 dana, ali to nije 15 dana, a lijepo u zakonu piše do 15 dana.

 

Osim toga nije mi jasno šta briju 19.10.2010 počinjeni prekršaj? Sve i da jesam nešto napravio u prometu, tada sam imao uredne papire.

 

Po njhovoj priči ispada kao da sam ja uhvaćen 19.10.2010 bez valjane prometne (i to je kao neupitno), samo je upitno hoće li me tužiti da nisam vratio prometnu u ovih pola godine..

 

Fakat

 

 

Editirao moderator

 

 

 

Molim da netko da nekakvo objašnjenje!

Hvala najljepša!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak malo pripazite na izražavanje

 

Ako ste stvarno izvršili registraciju 04.10.2010. godine dostavite policiji registracijski list sa tim datumom.

 

Ako ga nemate pođite u STP gdje ste izvršili registraciju i spor je riješen.

 

Ako ste stvarno propustili izvršiti registaciju do 15.10.2010. godine, opet niste u prekršaju jer tehnički pregled vrijedi do 31.10.2010. godine, a tek od 15.11.2010. godine jeste krivi za taj prekršaj.

 

Sve gore pod pretpostavkom da ste naveli točne datume.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje!

 

Prije svega velika hvala na vašim cijenjenim odgovorima!

 

Također isprike za moje izražavanje, istina malo sam pretjerao jer sam previše isfrustriran nekim stvarima koje se kod nas događaju.

 

Naime vozačka je zaista produžena 04.10.2010 i MUP će dobiti sve dokaze o tome pa ćemo vidjeti.

 

Nije mi jedino jasno kako to da sam uvijek ja ta crna ovca koju policija redovito prati..itd a sada su počele i namještaljke izgleda. Šta je slijedeće? Svaki put kada sam ja zaustavljen negdje slijedi detaljna obrada. Tretiran sam kao kriminalac. Stvarnost je da sam poduzetnik koji svaku kunu i više nego pošteno zarađuje na informatici, radeći i do 16 sati dnevno i petkom i svetkom, uredno sve plaća i ne pravi nikakve probleme u društvu, dapače. Osim toga nisam ni prije radio nikakve probleme.

 

I onda nakon svega mi nije jasna jedna druga stvar: U mojem kvartu je postalo opasno šetati i danju. Potežu se noževi na obične građane bez ikakvog povoda... i onda se nameće pitanje: gdje je ta ista policija, koja se bavi sa mnom i penzionerima u parku, umjesto da rješava prave kriminalce (dilere, ubojice, manijake, navijačku b*gru...) koje svaki dan imamo prilike vidjeti na ulici, na cesti, u raznim istitucijama, pa onda recimo krupne kriminalce u gospodarstvu i/ili politici. Gdje su kazne za te ljude, tko ih prati? Odgovor je: Nitko!

 

Jadna li je ova zemlja, i g*di mi se sve skupa!

Znam da je ovo off-topic pola toga što sam napisao, ali jednostavno sam to morao ispucati! Na svakom mjestu prijevara, podvala, teški kriminal..a maltertiraju se oni najmanji koji rade za ovo jadno društvo! Sramota! Nije ni čudo što smo zadnji na ljestvici konkuretnosti, a jedini s kojima se možemo usporediti su afričke zemlje!

 

Hvala na vašem vremenu i razumijevanju!

 

Srdačno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija