Jump to content

Odvjetnik u Osijeku za rješav. pitanja otkupa stana u vl. MOBMS


Ivana86

Preporučene objave

Ukratko...

Ovako stan je bio u vlasništvu MORH-a sada je na Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Pravila sam za otkup stana, nakon što je mama umrla. Nakon natezanja s njima imam pravo, ali stan je prevelik za mene. On je 59.94m2 a za mene samu bi trebao biti 45m2 e sad ovih 11,94m2 što prelazi oni su tražili da im u roku 6mj uplatim jednokratno(ako pristanem na te uvjete) za tih nepunih 12m2 75.222,00kn. S tim da cijeli stan je procjenjen na 94.027,50kn. Iako sam bez oba roditelja (tata je umro 1999, mama 2009.godine) i nemam kako doći do toliko novca. Tata kad je dobio ovaj stan koji nije bio za njega, nije ga otkupio i trebao je dobiti drugi ali nije to doživio (stan je na 1.katu nije opremljen za invalida a tata je bio 80% invalid IV.skupine s ženom i dvoje djece).

Imao je naslijeđeno stanarsko pravo iza pokojne mame si u centru Osijeka kojeg se morao odreći da bi dobio ovaj stan. Imam sve dokumente!

Prije koji mjesec sam stupila u kontakt s Udrugom djece poginulih hrvatskih branitelja. Jednoj curi sam poslala kopije svih dokumenata. Ovih dana rekla mi je da sam ja jedini takav slučaj u Hrvatskoj da mi je toliko velik stan i da mi traže tako veliku otkupninu. I da uzmem odvjetnika dok još imam ikakvo primanje i da krenem s tim dokumentom da se tata odrekao stanarskog prava da bi dobio ovaj stan. A mene na kraju zezaju s tolikom otkupninom, koju ja nikako ne mogu platit. Tako da plan mi je naći odvjetnika i pokušati već jednom riješiti to sve.

 

Molila bi da mi se jave odvjetnici (ili da mi netko kaže kod kog bi bilo dobro otići) iz Osijeka koji se bave takvim stvarima u privatne poruke ili na moj mail.

 

Hvala...Ivana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija