Jump to content

zrtva razbojnistva napravljena krivcem!!!


remorker

Preporučene objave

prije 7 godina sam, radeci za zastitarsku agenciju, bio zrtva razbojnistva. prosao sam sa laksim tjelesnim ozljedama, a razbojnici su odnijeli oko 80.000 eura.

 

u toku istrage, bivam lisen slobode radi sumnje u saucesnistvo, no sudija za pp prijedlog za pritvor odbija, i ponovo sam slobodan. nakon nekog vremena, tuzilac podize optuznicu protiv mene zbog KD nesavjestan rad u sluzbi, optuznica biva potvrdjena, no u toku postupka tuzilac odustaje od iste.

 

nakon svega, svi su me savjetovali da tuzim drzavu, kako bih naplatio stetu koja mi je prouzrokovana tim nezakonitim lisenjem slobode (lisili su me slobode 2 policajca na "usmeni zahtjev tuzioca", mada takav zahtjev nikad pismeno niti sam dobio, niti je izradjen uopste).

 

nakon duzeg nagovaranja, advokat pristaje da tuzi drzavu, a onda prilikom izrade tuzbe radi proceduralnu pogresku (nije se prethodno obratio ministarstvu pravde radi dogovora oko naknade stete). naravno da to u toku postupka navodi pravobranilac, ali moj advokat se nije pojavio na rocistu, i zbog toga sudija donosi rjesenje da se tuzba smatra povucenom!!!

kako je proslo mnogo vremena, radi sporosti pravosudja, rokovi za novo podizanje tuzbe su mi prosli :(

advokat me ubjedjuje da je sve u redu, da se ne sikiram, i da to sudija nije mogla uraditi ?!?!?

 

sta da radim dalje? ima li osnova tuziti advokata za naknadu te stete, jer je on pogrijesio?

 

nije mi lako tuziti ga, obzirom da me izvukao iz zatvora, jer su me prethodni advokati u tom krivicnom postupku savjetovali da idem na nagodbu sa tuzilastvom (iako nisam kriv ?!?!?!), a on me branio i uspio odbraniti, tako da osjecam visok stepen zahvalnosti prema istom.

 

unaprijed zahvalan na savjetima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija