Jump to content

što kad županijski sud potvrdi općinski


satya

Preporučene objave

molim za savjet, naša situacija je slijedeća:

susjed nam je onemogućio jedini prolaz u vrt i otvorio drugi ne samo neadekavatan nego kojeg isto tako po svojoj volji zatvara; tužili smo ga i na Općinskom sudu (na prvom ročištu)dobili rješenje da treba uspostaviti ranije posjedovno stanje; on se žalio na Županijski sud i nakon gotovo tri godine dobili smo rješenje Županijskog suda kojim se odbija njegova žalba;

Zanima nas što sad?, jer:

- taj susjed je prošle godine prodao kuću i odselio a doselio se isti ili gori od njega i od puta u vrt napravio dio svog dvorišta na način da je nasuo zemlju, postavio ograde, i sl., tko treba vratiti put u njegu funkciju, pravosudna policija ili netko drugi? i što napraviti da taj netko i obavi svoj posao?

- važno je reći da smo i protiv novog susjeda morali (bar nam je odvjetnik tako rekao)podignuti istu tužbu radi smetanja posjeda iako smo već imali rješenje općinskog suda a evo sad imamo i rješenje županijskog? nejasno nam je zašto za isti put trebamo dva puta na sud? promjenio se vlasnik susjedne kuće, ali nije nam logično da treba sve ispočetka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, a može li se neovisno o tom zahtjevu za upis prava služnosti, tražiti od nekoga, primjerice Županijski sud nekoga ovlasti (lupam), da se put oslobodi? Naime, uvjereni smo da oni neće rasčistiti "stari" put ni nakon upisa služnosti puta, jer nisu reagirali na ništa legalno (znali su za rješenje Općinskog suda, bili smo za dogovor,...).

 

I, kad se upiše pravo služnosti, čemu onda naša ponovna tužba za isto? Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija