Ljepunice objavljeno: 4. srpanj 2011. objavljeno: 4. srpanj 2011. Neobičan slučaj-pomagajte. Porezna uprava za prošlogodišnju prijavu poreza želi od mene da navedem još i porez na dohodak a vezano za podizanje životnog osiguranja. Napominjem nisam nikada koristila poreznu olakšicu po tom osiguranju. Molim ima li nešto tako u zakonu jer sam ja morala izvršiti otkup police tj. uzeti novce koji su me pripadali tog trenutka. Kako sam već na gubitku jer moram prekinuti osiguranje i uzeti daj šta daš, pa zar nije van svake pameti - već oporezovani novac na plaći još jednom oporezuju. Ako sam uplatila nečega 100 a dobila 70 šta tu nije jasno i šta se tu ima oporezovati? To je gubitak iz aviona vidljiv. Hvala. Citiraj
2704lili odgovoreno: 4. srpanj 2011. odgovoreno: 4. srpanj 2011. Ukoliko ste podnesli godišnju prijavu poreza na dohodak dužni ste prijaviti SAV dohodak ostvaren u toj godini. Primitak ostvaren isplatom premije životnog osiguranja (bez obzira na iznos i bez obzira koliko je osiguravajuća kuća sebi prisvojila)ulazi u obračun dohotka, zbraja se sa ostalim primicima, te se temeljem toga obračunava i porez na dohodak. Suštinski, ukoliko ste dobili isplatu premije životnog osiguranja ni u ludilu ne podnosite poreznu prijavu, jer vam se u najgorem slučaju (ukoliko se radi o većoj isplati) može dogoditi da vas oporezuju po 40%. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.