Jump to content

određivanje viđanja supruga s djecom nakon rastave


dina2011

Preporučene objave

Imam jako nezgodnu situaciju i lijepo molim za pomoć ili savijet. prije 5,5 godina otkrila sam da suprug ima parafiliju (voajerizam i egzibicionizam). u to vrijeme sam rodila drugo dijete (curicu) koje sad ima 5 godina. Imam još jednu stariju kćerku od 10 godina. budući da nikako nisam mogla više živjeti s njim, on je napustio stan i od tada ne živimo zajedno. djecu u pravilu nije viđao, samo povremeno. nisu od tada nikada kod njega prespavale niti boravile s njih preko vikenda ili praznika. rijetko ih je i zvao telefonom. sada sam predala zahtjev za sporazumnu rastavu braka. jako me strah vezano za određivanje vremena koje će curice provoditi s njim s obzirom na njegovo devijantno seksualno ponašanje. u zahtjevu sam navela da će djecu viđati tri puta tjedno po par sati (što je otprilike i bilo u nekom prosjeku ovih pet godina, a vjerojatno i manje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Susreti djece i roditelja mogu se odvijati i pod nadzorom.

Neka nadležni centar predloži sudu odvijanje susreta pod nadzorom.

 

S obzirom da ste vi prije 5,5 godina otkrili da vaš partner ima parafiliju, pretpostavljam na temelju liječničke dokumentacije to znači da se podvrgnuo liječenju.

Liječenje parafilije nije jednostavno, ali je moguće, što prije svega ovisi o motivaciji bolesne osobe.

Velik bi problem bio da se radi npr. o pedofiliji.

Pa dobro u tih 5,5 godina kakvi su rezultati liječenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na žalost otkrila sam slučajno. kako je brak išao njegovo ponašanje je bilo sve gore,noćna izbivanja iz kuće... putem određenog internetskog portala ušla sam na njegov profil i otkrila njegove lascitivne fotografije i dogovore s ljudima s kojima se nalazio. također je unatrag 8 godina bio i legitimiran na bundeku s još nekolicinom voajera koji su se u to vrijeme tamo nalazili.na kraju mi je sve sam priznao, odnose je imao i sa muškarcima i sa ženama. postoji nekoliko ljudi u njegovom radnom kolektivu (radi na jednom zgrebačkom fakultetu)koji znaju za njegove sklonosti.

niti u jednom trenutku nije pokazao ni potrebu ni želju za lječenjem jer smatra da "je sve to normalno i da ima puno takvih ljudi"

ja u takvim uvjetima nisam nikako mogla nastaviti zajedničku zajednicu tako da je on napustio stan i odselio se 2006. godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaboravila sam pripomenuti kako su djevojčice, jedno popodne prije par mjeseci nakon što su bile kod njega u stanu, rekle da su se igrale istraživača i da su gledale tatu kroz ključarnicu u sobi dok je on nešto čudno radio gol na krevetu i vikao. prepale su se pa su zvale baku (njegovu mamu). od tada nisu više išle kod njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da se u nekim situacijama ne može uvijek reagirati kako bi trebalo. imala sam malo dijete od 4 mjeseca i djevojčicu predškolske dobi. bila sam sama bez ičije podrške i bilo mi je najbitnije da se emotivno ne raspadnem jer sam bila i više nego škirana time što sam otkrila. bilo mi je dovoljno da se on maknuo i da me više ne maltretira sa svojim histeričnim ispadima. financijski se brinuo za djecu. trebalo mi je otprilike dvije godine da dođem k sebi. i sad sam napokon skupila snage i krenula u proceduru. naravno ne bez problema jer on više ne želi financijski pomagati i ne želi na sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija