Jump to content

presuda


dinosaurica

Preporučene objave

Protiv bivšeg supruga je donešena presuda kojom mu je određena uvjetna kazna zatvora ukoliko ne bude izvršavao obvezu uzdržavanja i platio (u roku od godinu dana) oko 12.000,00 kuna zaostataka. Kako godinama ne radi i nema namjeru raditi, ne vjerujem niti da će uspjeti ispuniti uvjete. Meni nikako nije u interesu da ode u zatvor jer nit ću ja dobiti novac za dijete niti mislim da je za moje dijete dobro da joj otac bude u zatvoru. Osim ovog dijela napominje se da duguje i CZSS oko 18.000,00 kuna na ime privremenog uzdržavanja (CZSS je i pokrenuo kazneni postupak), ali plaćanje tog iznosa nije navedeno kao uvjet u presudi.

 

Moje pitanje je - kako se prati ovo izvršavanje uvjeta? Poziva li sud nakon godinu dana na raspravu ili to ide samo ako ja prijavim da nije izvršio uvjet?

 

Ne namjeravam lagati na sudu jer želim da bude formalno zabilježeno kakvo je stanje kako mi dijete ne bi imalo obvezu uzdržavanja bivšeg supruga (on ju je realno uzdržavao do njene pete godine). Naime, već je među njima bilo razgovora u kojoj je ona shvatila da sa 18. godina treba preuzeti brigu za oca. Naravno da je to njeno pravo, ali s obzirom na ovu situaciju, ne želim da bude i njena obveza.

 

Hvala unaprijed na objašnjenju i iskustvima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija