Jump to content

Kupljena nekretnina, u međuvremenu ovrha


hus

Preporučene objave

Kupio sam nekretninu, upisao sam se u katastar no prije negoli sam se upisao u zemljišnu knjigu, netko je legao na tu zemlju ovrhom.

Zemlju sam kupio 2003,upisao se u katastar i platio porez. Predao zahtjev za upis u gruntovnu ali mi je isti 4 godine kasnije obijen zato što nisam napravio parcelaciju. U ZK ulošku stoji zabilježba djelomično odbijenog zahtjeva.

No,2010 netko je pokrenuo ovrhu nad prvim vlasnikom a s obzirom da se on još uvjek vodi kao vlasnik , stavljena je na prodaju i zemlja koju sam ja kupio.

Mene zanima da li će se priznati ugovor, posjedovni list i plačen porez na tu nekretninu kao pravo prvenstva na tu zemlju jer sam ju kupio prije ovrhe? I gdje se uopće moram obratiti za taj problem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima! btw., bio sam kod sutkinje i predao neki zahtjev da se i mene uvrsti u tu parnicu kao treću osobu. Rekla je da će sad i nas obavještavati kad slijedeči put bude ročište, odnosno slijedeči korak u ovrhi. Ma, tip u stvari i nema neki veliki dug, kojih 40000 kn ( zemljište vrijedi kojih 3mil.) no stvorio mi se problem što je tip nestao i ne mogu ga naći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija