Jump to content

Krivotvorenje pedagoške dokumentacije.


nenone

Preporučene objave

Imam vrlo pouzdana saznanja da je za jednog učenika srednje škole krivotvorena gotovo sva pedagoška dokumentacija (ocjene i izostanci u imeniku, zapisnik razrednog ispita sa priloženim pismenim ispitima…). U tome je sudjelovalo par djelatnika škole. Kako sada postići žurno vještačenje dokumentacije, ali bez optužbi prema pojedinim osobama, prije dobivenih dokaza vještačenjem? Ovo naravno radi opreza zbog mogućih tužbi (čast, ugled…).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete se obratiti prosvjetnoj inspekciji i/ili državnom odvjetništvu. Ne znam za inspekciju, prijava državnom odvjetništvu može biti i anonimna.

 

E sad, kako ćete postići da to bude "žurno" u zemlji u kojoj su na službenom popisu nestalih deseci osoba, a masovna potraga provodi se samo za jednu od njih, to doista ne bih znao. U svakom slučaju je moguće, ali nagađam da ili biste trebali znati neki telefonski broj preko kojega posvećeni to mogu postići, ili angažirati medije ili ...

 

Moje osobno iskustvo je da je za prosvjetnu inspekciju "žurno" kad se odazove (i odbaci prijavu bez ikakvog obrazloženja) dva mjeseca iza roka u kojem to (zbog daljnjih upisa u viši stupanj školovanja) uopće ima smisla.

 

Na jednu prijavu državnom odvjetništvu "čekam" (pod navodnicima, jer znam da nikada neću dobiti nikakav odgovor) već više od 4-5 godina nakon što je zamjenik Državnog odvjetnika osobno naložio općinskom odvjetništvu kod kojeg je predmet da to riješe, a od same prijave prošlo je valjda 10 godina (već sam i zaboravio koliko je prošlo). Mislim da je sad već u zastari, ali ni to se nisu udostojali napisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je uobičajena praksa naše administracije. Formalnim postupanjem i dostavljanjem obavijesti onemogućeni ste da prigovorite na postupanje, ne možete biti stranka u postupku a u suštini ignoriraju ono što je bitno, ništa nisu napravili niti ikoga uznemirili. Zo je recept da činovnik bez nekog stresa dočeka penziju.

 

Možete se pritužiti čelniku prosvjetne inspekcije ili ministru, ali time ne počinje formalni upravni postupak isumnjam da će biti kakve koristi od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija