Jump to content

problem sa auto osiguranjem


psihozg

Preporučene objave

Prije tri tjedna susjed je udario sa svojim autom u moj parkirani auto. Otisli smo na procjenu. Tamo je procjenitelj promrmljao da je auto vec bio jednom udaren sto je istina, jer mi je tako rekao i covjek od kojeg sam kupio auto, no auto mi je on prodao popravljen, dakle branik je bio na mjestu i bio je cijeli (da li je novi ili zavaren ne znam). Prvo 13 dana nisam dobio nikakvo pismo, da bi onda dosao u osiguravajucu kucu da se pozalim kako hocu popraviti auto i da nije u redu da mi se ne javljaju do krajnjeg roka (14 dana). Tada su mi rekli da je slucaj rijesen,ali da ja moram sudjelovati sa 50% ucesca u popravku jer je auto vec jednom bio razbijen. Meni je to totalna nebuloza, jer mi ne pada na pamet placati ista za nesto sto je netko drugi meni napravio. Otisao sam procjenitelju i zalio se na sto je rekao da me on djelomicno razumije,ali da je auto vec bio jednom udaren i da mogu napisat zalbu/prigovor na procjenu pa traziti manje ili nikakvo ucesce, sto sam i napravio. Sada je opet proslo jos tjedan dana i jos uvijek nista. Zanima me da li postoji to pravilo/zakon da ako je auto jednom prije bio udaren oni ne moraju isplatiti punu odstetu? Nagodbom mi oni nude 2300 kn,a sam branik je najjeftinije sto sam nasao u ducanima 3800kn, a jos ga treba i prelakirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam gotovo identičan problem i dobio sam nagodbu s kojom dakako nisam zadovoljan jer je po mojoj procjeni ona ispod 50% vrijednosti štete.

Osiguranje nudi ili pristajanje na iznos nagodbe ili popravak uz predočenje računa uz izričiti naglasak da obim popravka može biti isključivo u skladu sa procjenom a eventualnu razliku snosim sam.

E sad zanima me opcija žalbe-prigovora na iznos nagodbe i može li se taj iznos mijenjati (kakva je to nagodba u kojoj ja ne sudjelujem?).

Ako ne ide onda idem u ovlašteni servis pa će osiguranje platiti 2,5 puta veći iznos a ja ću bar imati bolje popravljen auto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam se zalio na procjenu, i druga procjena je bila da sudjelujem sa 30 umjesto 50%. sta se nagodbe tice,prva je bila 2300kn, druga 2600kn. Sad moram trazit po oglasnicima branike i molit se da neki lakirer pogodi boju.

Katastrofa.

Sve je to ok,ovlasteni servis, ali ces onda i ti dat vise love. Po meni je bilo kakva nadoplata od moje strane za nesto sto je pocinila druga osoba idiotizam i pljacka.

Konkretno kod mene se radilo o croatia osiguranju.

Netko mi je rekao da se na prvi iznos mozes zaliti ti. A ako ti se ni druga procjena ne svidi,onda se ide na sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

To je praksa vecine osiguranja da ti ponude duplo manje, nego što stvarna steta jest.

 

Raspitaj se prvo kod automehaničara okvirno koliko bi došao popravak, i zatim odi u osiguranje i traži taj iznos i reci da si se raspitao okolo i da je to ta cijena, ako ne prihvate, reci im da ćeš anagažirati odvjetnika, gdje ce pored tvog računa morati na kraju platiti i trošak postupka i odvjetnika.

 

Ako imaš novaca za popravak, popravi na svoj trošak, a taj račun će ti sud priznati u cijelosti.

 

Nema veze što ti je auto prije bio udaren, to su njihove price.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imao sam totalku i procijenili mi auto na 35k a za stetu mi nudili 16k ja se normalno zalim... kad za koji dan iznenadenje smanjuju mi za 50% znaci na 8k radi suodgovornosti zbog neprilagodene brzine a u policijskom izvjestaju normalno o tome ni rijeci

 

da li je netko imao takav slucaj i ako je da li se moze to bez advokataje oni su jos gori?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija