Jump to content

Tužba zbog klevete-da ili ne


legaly

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Evo imam jedno pitanje i molio bi savjet u vezi ovoga:

 

Prije mjesec-dva, neznam točno dan ni datum, više maloljetnih osoba me optužilo da ja stavljam neke tabletice u pića, da su oni to čuli da ja sam ja poznat po tome, a nitko nije ni znao kako se ja zovem niti su me ikada prije vidjeli, barem su tako rekli, ja znam par njih iz tog društva :-o

 

Ja sam ostao u čudu i nakon uvjeravanja da ja to nikada nebi radio i da ja nisam takav luđak, čak su se i sprijateljili sa mnom i rekli da danas ima svega u svijetu, svakakvih ljudi, bla bla, da bi onda čak i pio s njima i zabavljao se, uglavnom bili su pripiti pa je možda i to razlog lažne optužbe, ali kleveta je kleveta!

 

Ja sam baš taj dan imao malo rakije u bočici, za osobnu upotrebu :-) , i jedna maloljetna cura me pitala da joj dam te rakije da pije, i dao sam joj, ona je bila druželjubiva, nikakvih problema sa njom, ali onda kada su došli njezini prijatelji, odmah su si oni u glavi umislili da sam ja nešto stavio u tu rakiju, počeli me optuživati za te tablice, bla-bla :-x

 

A ja ni kriv ni dužan, pa dao bi svakome da malo popije kada bi me pitao!

 

Čak me i jedna njezina prijateljica koja je bila stvarno ljuta i jedina neprijateljski raspoložena od cijelog društva, optuživala da šta sam toj njezinoj prijateljici radio( valjda je mislila na pokušaj silovanja ili silovanje), zašto sam joj dao da pije, da sam ja nju na taj način htio iskoristit, da otiđem iz njihovog društva...

 

Napominjen da je jedino ona bila neprijateljski raspoložena, svi drugi u tom društvu su pričali samnom, govorili da ostanem još s njima piti, jedino ona me tjerala i govorila da otiđem...

 

Sada će neki reći šta si se družio sa maloljetnicima, e pa nikad više, ja htio ispast dobar i pit sa njima jer me ta cura pozvala, a ispalo je da sam ja neki luđak koji bacam neke tabletice u piće i slično :tuzan:

 

E sad, tko zna šta je ta mala drugima utuvila u glavu i pričala o meni, kada vidim to njezino društvo u gradu i nju, izbjegavam ih, čak si ja mislim da si nebi ona opet nešto umislila pa rekla da ih pratim tj. uhodim jer stalno na njih naletim.

 

Da je sigurna da sam ja neki luđak i da stvarno stavljam tabletice u pića, već bi me prijavila policiji, po tome se vidi da je to kleveta i da me optužuje bezveze, samo zato jer sam se ja toga dana slučajno našao u tom društvu.

 

Trebao sam taj isti dan ja otići na policiju i reći da govore razne klevete za mene, ali ni sam neznam zašto nisam, vjerovatno zato jer sam i ja bio pod malim utjecajem alkohola.

 

Moje pitanje bi bilo dali mi je sada prekasno nakon mjesec-dva da tužim tu curu (društvo) za klevetu ili je mogu još i sada ići tužiti?

 

Neznam kakav je postupak kada bi pokrenuo tužbu (može i privatnu) protiv maloljetnika, dali moram tužiti njezine roditelje ili?

 

Hoću gradom šetati čista obraza, niti sam kriv niti dužan, a zbog takvih kleveta i lažnih optužbi je već puno nevinih ljudi nastradalo! :-x

 

Svaki savjet je dobrodošao, može savjet i kroz privatne poruke!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija