Jump to content

izvanbračna zajednica


ninateta

Preporučene objave

Trebam podhitno savjet!

Živjela sam sa deckom 3,5godine kod njegovih prije dva mjeseca smo prekinuli. dok smo bili u vezi ja sam digla kredit od 100000kn i sredili smo stan.Sada on meni ne želi isplatiti to što sam uložila on bi meni ispaltio samo 40000kn a ja se sa time ne slazem ja imam još 9god.kredita za otplatit a njemu je sve ostalo a ja od toga nemam nista.Da li ako ga tužim mogu izvuc nesto više,jer sve sto je preko 3godine zajednickog života izjednačava se sa brakom.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ne otvaram novu temu:

 

živim u izvanbračnoj zajednici 8 godina. Nemamo zajedničke djece. Tek od prošle godine imamo i formalno zajedničku adresu.

Zbog promjene posla mislim da bi mi bilo korisno na natječaju pozvati se na prioritet koji imaju članovi obitelji branitelja (suprug je bio od prvog do zadnjeg dana u ratu).

Kako u tom smislu dokazati zajednicu?

 

Hvala, pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

pozdrav,

 

molim pomoc

 

imam mld.dijete sa zenom koja je strankinja i zivim s njom u njezinoj zemlji,nismo vjencani.ima vec godinu dana da me psihicki maltretira i jednostavno neznam vise sto s njom,imam osjecaj da susjedi imaju vece pravo na moju kcer nego ja.pokusao sam sve ali nista ne ide,pa cak i kad sam spominjao da bi htio da nasa kcer ima i HR drzavljanstvo ona ni cut o tome,pravno sto mogu napraviti jer lagano idem na zivce i mislim da cu zbog nje u bolnicu vec imam zdrastvenih problema zbog nervoze,ona stalno preko kceri zeli do svojih ciljeva,juce me izbacivala iz stana kojeg ja placam,i trazi od mene puno novaca prije nego odem prijeti da necu vise vidit kcer da ce me njihovo socialno srediti,sto napraviti molim vas,jeli se isplati samo otici?pa neka ide na medunarodni sud i sto bi se tamo moglo dogoditi?

 

hvala puno unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Evo mene opet tu,iako zbog posla nisam bas u mogucnosti

 

Molim vas pomoc,kao sto sam i pisao prije u ovoj temi,stvari su se postale teze,pa da napisem.

 

trenutno sam na poslu i odvojen od partnerice i mld.kcerke koje obe strasno volim,nazalost prije neki dan mi je telefonskim putem rekla kako vise ja i ona necemo zivjeti zajedno,(kao veliko dijete to je napisala i na FB ali navodno da sam ja nju i djete ostavio-na sto imam pismeni dokaz da laze,sve je to nebitno osim toga sto me ljudi javno sramote-njezini prijatelji)meni je tek sad jasno da ubiti s njezine strane nije bilo ljubavi,te zbog tog razloga je i radila svakakve stvari,koje su me strasno bolile ali zbog kceri i ljubavi svaki put bi mi u jedno uho uslo u drugo izaslo,radim tezak i opasan posao i nista od nje nisam trazio,nego samo malo ljubavi i postovanja,prema meni koji se brine da imaju gdje ziviti,i sto jesti.problem je u tome sto iako me ostavila(ona je slovakinja ja hrvat i zivili smo u stanu kojeg sam ja rentao,iako od pocetka me nije htjela tamo prijaviti,niti je htjela dati rodni list da bi se kcer upisala i u hrvatski maticni ured,da ne govorimo da prosli put kad sam bio odsutan,ona i njezina mama su planirale mene maknuti kao oca nase kceri)ne zeli da se javlja na telefon i nezeli mi dati nikakve informacije,trazi od mene 600 eura da bi mogla nastaviti placati stan 400e i ostalo 200 za hranu,meni se ta ideja ne svida,jer ja nemam toliko a na kraju krajeva placam 600 a kcerka od toga ima samo 200,jer ona iskoristava situaciju,jer nezeli zivjeti sa mamom i tatom.molim vas ako mi moze neko reci savjet kome da se obratim,gdje je taj medunarodni sud,gdje da nadem odvjetnika za takve procese,molim vas pomoc.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne želi ti dati rodni list ćerke?

traži ga u matičnom uredu. ako si upisan kao otac imaš pravo tražiti rodni list malodobnog djeteta.

 

želi te izbrisati iz rodnog lista ,kao oca ?

zar se ne upitaš dali si doista otac djeteta ili djete koriste da bi izvukli lovu.

ako je neko drugi biološki otac djeteta

tada je moguće brisanje upisanog oca.

 

skupljaj sve podatke (dokaze )o pijetnjama

možda će ti trebati.

prestani plaćati reket.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala lijepo za odgovor,

 

ja sam sreca poslusao svoga brata pa imam dosta dokaza,snimljeno na mobitelu,kao i pisane razgovore preko skype.

 

tesko mi je prestat placat,jer znam da ona nema doprinosa,a i nebi mogao zivjeti sa tim da kcer nema sto jesti ili gdje stanovati.

 

za kcer sam uvjeren da je moja,iako mi moral ne dopusta,mozda je ipak to dobra ideja napravit DNK test,jer moze i to biti razlog njena ponasanja.

 

jeli znate mozda kako to ide medunarodnim putem,ili nekog pravnika u HR koji se bavi ili ima iskustva sa tim?

hvala vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

dobar dan,

 

evo vidim da dole sve pise pa samo da napisem problem,i ako neko moze dati upute ili pomoc,jer koga pitam nitko nezna sa tocnoscu odgovor

 

uglavnom vratio sam se doma(slovacka)u stan kojeg ja placam iako mi je partnerica rekla da smo gotovi,e sad,nakon sto mo je otvorila vrata,rekla je da pakoram stvari i da odem iz stana,ja sam joj rekao da ne zelim ostavit svoju kcerku i da cu ostati bar jedan dan da budem s njom,nakon toga smo lijepo pricali kako za ubuduce,medutim kasnije je zvala svoju mamau,koja je kricala na telefon tako da sam je ja mogao cuti,da imam 5 min da odem jer da ce doci i izbaciti me,ja se na to nisam obazirao,jer ih se ne bojim a strasno je jadno da ta familija ide oca odvajati od kcere.uglavnom oni su dosli u stan i poceli sa vrijedanjima i nakraju kad nisam izasao zvali su policiju,policija nakon sto je utvrdila da je partnerica na ugovoru o najmu(iako ga ja placam),zamolila me da se iselim tako da sam po noci sa tri kufera po hladnoci bio izbacen na ulicu,sto je najzalosnije iako sam je uzdrzavao svaki mjesec sa 600 e ona je mene dala na sud,jos dok sam bio na poslu-sto stvarno ne razumijem.

 

mene sad interesira kome da se obratim za pomoc,jer njezina obitelj ima dosta poznanstava,pogotovo u socialnom radi njezina teta(to su mi vec zaprijetili)i smatram da ce to biti nepravedno sudenje.

isto tako ako netko zna postupak sto bi mogao ocekivati ipak je to medunarodno?

ako neko zna nekog odvjetnika koji se bavi time za preporuku?

isto tako savjet sto da radim dok ne dodem na sud

 

hvala puno unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija