Jump to content

rješenje o plaćanju alimentacije - uvjetno zatvor


Daisy24

Preporučene objave

Razmislite što dijete ili Vi dobijate time da ode u zatvor -ostat će bez posla ako ga ima, kroz to vrijeme neće zarađivati pa su šanse za naplatu alimentacije još manje. Možda ga pak ta činjenica natjera da plati dugovanje, teško je tu biti pametan.

Jeste li razmišljali o zahtjevu (sudu) za ovrhu imovine radi naplate potraživanja. Nažalost i to traje. Bilo bi korisno da netko tko je uspio takav problem riješiti u korist djeteta/djece ovdje sa svima podijeli svoja iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

gubim živce lagano...posjedujem gruntovni izvadak sa popisom svih njegovih nekretnina i zamislite čuda, morala bih platiti ca 5000 kn vještaku da procijeni njegovu imovinu kako bi onauopće mogla na licitaciju.di je tu kraj a di početak, ja ne vidim izlaz u ovoj pokvarenoj državi u kojoj samo dužnici, lopovi i kriminalci dobro žive.svi ostali se upućuju na "funkcioniranje pravne države".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

dragi moji ovako to kod nas ide..badava vam sve iliti uzalud vam trud svirači reklo bi se...

 

ja nemam ništa od toga da nemarni otac ode u zatvor..samo bezveze opterećujem državni proračun ( a oni svi ostali koji su u ćuzi su kao zaslužili jesti i piti na naš račun !! ),koga brige za moj "proračun" i što će moje dijete jesti...što bi bilo da ja ne radim...

 

uglavnom nametnu vam osjećaj krivice što ste se uopće drznuli pokušati izvući novac za svoje dijete, ima takvih puno slučajeva, znam...no ipak.a nemarni roditelj..on ako ide ode u zatvor propade vam alimentacija, tek je onda nećete dobiti jer je neplaćanje alimentacije zamijenjeno za zatvor. po riječim sutkinje koje je mnoge pokušala i poslati u zatvor, gospoda nemarni roditelji žalili su se višem sudu i žalbe su im svima redom bile prihvaćene !!!!!!!!!

 

ljudi, nemojte uzalud gubiti vrjeme po našim sudovima, i ako imate mogućnost naplate iz plaće ili neke nekretnine pokrenite to čim prije...

 

da, i iz dorh-a se već dvaput niko nije udostojio ni pojaviti na ročištu..a uredno pozvani...ovo je fakat gore nego kafka.

 

pouka: ili tako ili unajmite privat gorilu koji će za vas utjerati dug...manje će vas koštati, a sigurno bi bilo efikasnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, moram upozoriti i da morate provjeravati ovrhu na plaću, u mom slučaju poslodavac bivšen nije skidao po rješenju o ovrsi već onako po njihovom, ostala su djeca zakonuta za otprilike 5.000,00 kn alimentacije, što je nama užasno puno. Pokrenula sam postupak na sudu u ožujku 2009. godine a naši dragi sud štiti poslodavca i još niti jedno ročište nije sazvano a sačuvaj bože da bi izvršili ovrhu na računu poslodavca ipak je to "velika firma".

Jadni smo u ovoj "Lijepoj našoj" korupcija i na sudu i svugje, ako si pošten odnda si po...n"

Čuvajte zdravlje jedino što možemo za našu dječicu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

dragi moji evo mene opet...

eto, ove godine u prosincu napunit će se točno 8 godina moga povlačenja po sudu popitanju bijednih 800 kuna alimentacije koje je sud odredio ocu da mora plaćati za svoga sina.vjerujte, da sam znala da će to toliko trajati dobro bi razmislila o pokretanju tužbe..svi me hrabre da sam pri kraju, da izdržim još malo, ali vjerujte, nemam se čemu nadati. nemarni otac ne radi službeno nigdje ( naravno da radi na crno i sav je sretan jer mu tu nitko ništa ne može po pitanju alimentacije ), ima nekretnine za koje bi ja morala platiti prvo vještaka nekih par tisuća kuna ( koje nemam ) da uopće procijeni njegovu imovinu, pa onda tko će to na kraju krajeva kupiti- kao bilo bi najbolje da ja nađem kupca :-o:-?:-D ..na tekućem nema ništa, a od mirovine je još daleko...

Pitam se koga ova država pokušava zaštititi? Ima li netko nekog dobrog odvjetnika koji je spreman uhvatiti se u koštac s ovako nečim, molim na pp, da ne ispadne reklama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija