Jump to content

sjedište obrta?


dalibor_d

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Ispričavam se ako je ovo ponavljanje teme, ali nisam uspio dobiti konkretan odgovor iz postojećih topica,pa molim da mi odgovori netko sa iskustvom.

Evo o čemu se radi:

Vlasnik obrta ima sjedište i poslovni prostor u jednom manjem gradu, a adresa stanovanja mu je u drugoj maloj općini u blizini. Budući da dio poreza na dobit ide u proračun JLS dotični bi želio prebaciti sjedište obrta u svoju općinu, a poslovni prostor zadržati u gradu. Na taj bi način pomogao prihodu svoje općine. Problem je što adresa na kojoj on stanuje nije njegovo vlasništvo već vlasništvo njegova oca. Dakle, pitanje je: Može li on registrirati firmu sa sjedištem na adresi na kojoj on stanuje, a koja je u vlasništvu njegova oca i treba li imati nekakav ugovorni odnos sa ocem? Također, ima li to neke posljedice na status njegova oca koji je zaposlen u drugom poduzeću.

Možda je malo komplicirano, ali da je jednostavno onda bih to i sam riješio.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

* ovisi o registriranim djelatnostima obrta ... ako nemate upisanu djelatnost uredskog tipa, a koje se mogu obavljati u dijelu stana - zatražite upis iste, pa nju možete obavljati na adresi stanovanja, a ovo postojeće sjedište će vam postati izdvojeni pogon obrta u kojem ćete morati zaposliti poslovođu izd.pogona

** otac vam može dio stambenog prostora dati na korištenje, pa time ne ostvaruje prihod, a vi takvom njegovom izjavom dokazujete pravo korištenja prostorom ( uz dokaz očevog vlasništva )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija