Jump to content

legalizacija kuće

Preporučene objave

objavljeno:

Bila bi vam zahvalna akom bi mi pomogli oko rješavaja ovog problema.

Nasljedili smo bespravnu kuću kojoj je prizemlje naše a osatatak je od rodbine.

Zemljište smo rješili i sada tražimo rješenje o izvedenom stanju.Međutim mužev ujac ne želi da plati ništa ,te Vas molimo da nam kažete možemo li mi platit samo naš dio?

Ako ne možemo, kako dalje?

• 4 tjedna kasnije...
odgovoreno:

Ne mozete. Legalizirati treba cijelu zgradu. Jedini nacin je dogovor s rodbinom na nacin da im se objasni da, u slucaju da se propusti ozakonjenje bespravne zgrade nakon 2012. takve zgrade ne mogu se otudjiti (ne mogu biti predmetom pravnog posla). Drugim rijecima - nece se moci prodati.

odgovoreno:

nažalost situacija je takva da u splitu unašoj zoni treba platiti 110 kuna komunalne naknade po metru kubnom.To iznosi za cijelu kuću 360 m stambenog prostora ,puta 3,puta 110 kuna ,što iznosi 118000 kuna komunalne naknade +vodoprivredne naknade 24000 kuna + troškovi geodeta i arhitekta .Što bi iznosilo oko 160000 kuna. Moj dio u kući je samo 33000 kuna,što izlazi da bi trebala platit tuđih 100000 kuna.

Na inzistiranju da se dogovorim sa rodbinom svi me zaobilaze.

Šta se može napraviti npametno u ovom slučaju?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija