Jump to content

sudar retrovizorima


dbane

Preporučene objave

Na užoj gradskoj prometnici koja nije odvojena središnjom crtom vozač vozila iz suprotnog smjera, obilazeći kontejner, udario je svojim retrovizorom u moj i otkinuo ga.

Ja sam u trenutku nezgode vozio po krajnjem desnom rubu asfaltiranog dijela prometnice, nisam se pomaknuo na postojeću usku bankinu koja je puna rupa i u jako lošem stanju.

Nakon nezgode sam zaustavio vozilo, dok je drugi vozač pobjegao bez zaustavljanja. Pozvao sam policiju, koja je sve poslikala i pronašla dio njegovog retrovizora, kao nisam vidio njegovu registraciju rekao sam samo boju i tip drugog vozila.

Policajci su mi rekli da će mi se javiti ako pronađu drugog vozača. u međuvremenu sam bio u osiguravajućem društvu i dao da poslikaju oštećenja, za slučaj da drugi sudionik bude pronađen. Kako ni nakon dva tjedna nije bilo vijesti, popravio sam retrovizor i zaboravio na cijelu priču. Nakon dva mjeseca stigao mi je poziv na sudsku raspravu kao 2. okrivljenik i kako piše u optužnom prijedlogu predlaže se kazna od 800kn zbog nepoštivanje pravila sigurne vožnje uz desni rub prometnice, drugi sudionik pozvao je kao 1. okrivljenik koji se pored istovjetne kazne za nepoštivanje pravila sigurne vožnje tereti i za bijeg sa mjesta nezgode.

Moja pitanja su slijedeća:

Kako je moguće da se ja koji sam vozio uz krajnji desni rub kolnika i koji je pozvao policiju, tretiram jednako kao i drugi vozač koji je mimoilazio kontejner, a nije propustio vozila iz suprotnog smjera te pobjegao s mjesta nezgode? Što učiniti da se na sudu ospori prijedlog za moju kaznu? Mogu li se pozivati na to da u zadnjih 15 godina nisam kažnjavan ni za kakav prekršaj? Da li mogu potraživati naknadu štete?

Alko test sam napravio, 0,00 promila.

 

U naprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uz dužno poštovanje:

ako je sve što ste naveli istina i ako je dokazivo, da je drugi baš zbog obilaženja kontejnera vas udario, te da je kontejner na mjestu nesreće, ako je položaj kontejnera fotografiran i naveden u policijskom zapisniku!!

 

treba tražiti uvid u fotoelaborat iz kojeg bi se onda moglo dokazati da je drugi učesnik obilazio kontejner i da je isključivo on kriv za nesreću, te tražiti oslobođenje krivice.

 

P.S. a pošto ste obadvojica prijavljeni vjerojatno je da kontejner nije bio "blizu" mjesta događaja i nije vezan uz nastanak prometne nesreće!

Policija vas ne bi bez veze optužila, pogotovo zato što je onaj drugi i pobjegao!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija