Jump to content

Teška povreda službene dužnosti


Blacklisted

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Imam veliki problem i molim vas za pomoć, jer se bojim da ću ostati bez posla.

 

Imam 27 godina i godinu i pol sam zaposlena u jednoj specijalnoj školi kojoj ovdje neću navoditi ime radi zaštite privatnosti. To mi je prvi posao u životu i nisam još položila ni stručni ispit, što se u mojoj struci (defektolog), pojednostavljeno rečeno, smatra dokazom da osoba zna raditi svoj posao. Svoj posao jako volim i mislim da boljeg nema, pa me cijela situacija još više boli.

 

Naime, ovo ljeto sam napravila užasnu grešku: na ljetovanju organiziranom za učenike naše škole navodno sam napravila, prema riječima ravnatelja, tešku povredu službene dužnosti.

Radi se o tome da sam pristupila učenicima kao prijateljica a ne kao učiteljica, što mi je u njihovim očima umanjilo autoritet i onda ih se pola zaljubilo u mene i zbog toga su nastali veliki problemi s njima i njihovim roditeljima. Naime, umjesto da se držim više distancirano i obavljam isključivo svoj posao učiteljice, ja sam s njima plesala, igrala se igara u vodi koje povremeno baš nisu bile nježne i dopuštala da me oslovljavaju s "ti" i zovu samo imenom.

 

Zbog toga se podigla velika prašina već na samom ljetovanju između njihovih roditelja koji su također išli s nama, i koji su se pobunili protiv mene. Tu je važno spomenuti da čim sam dobila prvu informaciju o tome da griješim i u čemu, prestala sam s takvim ponašanjem i distancirala se više.

 

No bilo je prekasno. Nakon ljetovanja, obavijest o mojim greškama dobila je ravnateljica i čuvši komentare svjedoka o mojem ponašanju, jako mi zamjerila! Ja sam se većna ljetovanju ispričala kome sam mogla, a sad i njoj i gospođi koja je cijelo to ljetovanje i organizirala, ali imam dojam da to neće dobro proći...

 

Sve to sam učinila iz neznanja jer sam početnica u svom poslu i pokajala se čim su mi rekli da griješim. Postoji li ikakva šansa da moje pogreške zbog tih razloga ne budu okarakterizirane kao teška povreda službene dužnosti, ili moram ispaštat teške posljedice koje ne znam kako ću objasniti čak ni u vlastitoj kući?

 

Molim pomoć hitno!

 

:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

briga o djeci sa posebnim potrebama i igra sa takvom djecom nemože biti teška povreda službene dužnosti.

to što su djeca privrženija osobi u koju imaju povjerenje takođe nije teška povreda službene dužnosti .

to da se učenik zaljubi u zgodnu i mladu nastavnicu nije ništa novo. dešava se to i u školama sa normalnim programon.

učenici u specijalnim školama su iskrenija i lakše iskazuju svoje osječaje,osobito djeca s dawnovim sindromom (dali nekog vole ili ne ).

smatram da je u ovom slučaju došlo do iskazivanja ljubomore roditelja hendikepirane djece .

djeca su željela biti u društvu sa mladom i razigranom osobom a ne sa namrgođenim i mrzovoljnim roditeljima .

 

opisano ponašanje nebi se moglo svrstati u težu povredu službene dužnosti .

 

zanemarivanje djece,šikaniranje djece ,bludne radnje sa djetetom bi bile teže povrede službene dužnosti.

 

prouči pravilnik o radu.

ali optužbe treba shvatiti ozbiljno i konsultirati se sa odvjetnikom sindikata (ako ste u sindikatu)

ili drugom pravnom osobum (radno pravo)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na utjesi, bovu!

 

No u nastojanju da budem što kraća/zanimljivija za čitanje, vjerojatno nisam ponudila dovoljno informacija.

 

Naime, ti učenici su pred kraj ljetovanja, kad sam nakon razgovora s roditeljima i voditeljicom kampa počela odbijati ples s njima, počeli pokazivati smetnje u ponašanju zbog osjećaja "slomljenog srca" (da pojednostavim) i svega što uz to ide. Jedan je plakao cijeli dan, drugi skoro napao svoju voditeljicu, i tako su se roditelji još jače pobunili! Jedna mama je čak zaprijetila da će moju školu staviti u novine zbog nestručnosti njenih radnika...

 

Problem je i u tome što me i kolegice i roditelji terete da sam plesala odviše zavodljivim pokretima dok smo bili u disku. Svaki ples je zavodljiv i teško je ne plesati na zavodljiv način a da to bude lijepo, ali uz sve ove probleme slika u vezi s tim postala je kudikamo gora od onog kako je to zaista izgledalo.

 

Što je najgore nitko nije na mojoj strani, od dana kad se sve to pročulo po školi sve kolegice okreću glavu od mene i pričaju ravnateljici vrlo ružne stvari o meni koje su većinom točne ali jaaako napuhane. Očajna sam!

 

Mislim da je polovicu te prašine doista uskovitlala ženska ljubomora jer ja sam vrlo zgodna i znam se obući, a imam i stila, što moje starije kolegice, pa čak ni one mlade ne mogu "provariti".

 

Kako god, situacija je sad takva kakva jest, nipošto na mojoj strani i nadam se da će mi pomoć sindikalnog odvjetnika (da, učlanjena sam tamo) spasiti karijeru ili sačuvati plaću od kaznenog rezanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija