Jump to content

braniteljske mirovine povlaštene mirovine


ivica623

Preporučene objave

svakim danom gubimo svoja prava samo zato jer spadamo u skupinu povlaštenih mirovina,smanjili su nam mirovinu 10 posto a sada ne dobijamo ni ovi dodatak od 100 kuna jer spadamo u skupinu povlastenih mirovina,još kad udjemo u EU udarit će po nama,pa gdje su te puste braniteljske udruge da dignu glas i da se iščupamo iz ralja povlašteni mirovina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ivica 623 puno nas bi bilo sritno da smo u situaciji da nam se odbije tih 10 % ako si me razumija , a vezano za Braniteljske udruge,,, zar postoje Braniteljske udruge, mislim da su to udruge za zaštitu osobnih interesa i osobne koristi (UZZOIIOK) i kao takovi to naprosto nije u njihovoj domeni,,,,ali iskreno mislim da su ti likovi nebitni, bitno je to da si ti svjestan problema šta je dobro..... jer bolje će nam bit tek onda kad Hrvat krene da obračuna sa škovacama za svo ovo zlo i jad šta nam je servirano,jer prijatelju za puno Branitelja rat još nije završija,ogroman broj istinskih Hrvatskih sinova i vitezova upravo sad bije bitku sa aždajama, veleizdajnicima,orjunašima i inim,mnogi su digli nase ruku jer se nisu tili pridat i past pod njihov utjecaj,neki se nisu dali kupit, a svima nam je jedno zajedničko,izdani i zaboravljeni i svi smo ranjeni ito u srce,krvarimo ali nismo PIČ.E ni prodane duše,, a to je jedino šta našu liniju obrane drži još čvrstom.Pozdrav svim istinskim Hrvatskim Vitezovima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba malo proguglati o kakvom se dodatku radi i koji su to umirovljenici do sada primali.Branitelji nemaju nikakve dodatke na mirovinu pa im se isti i ne mogu uvrstiti u osnovicu.Radi se o ljudima koji su otišli u normalnu radničku mirovinu i kojih je bilo oko 300 000 a mirovinu su ostvarili poslije 1999.

Ovo nema nikakve veze sa braniteljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod odlaska u mirovinu svakom se umirovljeniku računa mirovina od plaća koje je ostvario tijekom svog radnog vijeka. Ukoliko je ta mirovina niža od najniže mirovine (pune godine staža množe se sa 56,59, polaznim i mirovinskim faktorom) u isplatu ide najniža mirovina kao najpovoljnije primanje. Ukoliko je povoljnija mirovina izračunata prema "plaćama" na svotu izračunate mirovine umirovljenik ima pravo na dodatak uz mirovinu u visini od 27% od svote mirovine. Taj dodatak uz mirovinu nigdje u rješenju nije naveden pa ovim činom žele na neki način dati do znanja da će ostati kao trajno primanje umirovljenicima koji ga primaju. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Korisnik sam invalidske mirovine po ugovoru HR-Bih kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane od 2009.Na rješenju nam pise da imamo pravo na zaostale svote mirovine za razdoblje od 2007 do 2009 i to kad za to budu osigurana sredstva u državnom proračunu.Na telefonski upit u HZMO-u dobijem odgovor: Tko to zna? Pitanje u vezi ostvarivanja zaostataka postavio sam i gospođi Jadranki Kosor i dobio odgovor da je moju predstavku dostavila na mjerodavno postupanje. Možemo li se ikako nadati zaostacima u skoroj budućnosti?Zna li itko nesto novo vezano za te zaostatke? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija