Jump to content

Alkohol 1,29 promila


galileo1980

Preporučene objave

Poštovani,

Ovim putem Vas molim za savjet i pomoć kakve su mi šanse da ublažim kaznu za počinjeni prekršaj.

 

Prije par dana zaustavljen sam u večernjim satima i prilikom mjerenja alkohola u krvi nakon prvoga mjerenja alkotest je pokazao 1,44 a nakon 5 minuta 1,29 promila. Tijekom samoga događaja bio sam vrlo pristojan i skroman prilikom ophođenja s policajcem što mi je i sam priznao. Štoviše savjetovao mi je da odmah ujutro pošaljem tj odnesem u nadležnu postaju ne prigovor već zamolbu za ublažavanje kazne a ukoliko dođe do suočavanja s njim na sudu da će svjedoćiti u moju korist tj da sam bio priseban. Izrečena kazna mi je 3000 kn i 9 mj zabrana upravljanja. Dozvola mi je oduzeta odmah na 8 dana.

Eh sada ono najbitnije.

 

Napisao sam zamolbu u kojoj sam napisao da mi je vozačka dozvola potrebna za posao i da bih njenim gubitkom izgubio posao. Isto tako na samom početku ponavljam zamolbe ne prigovora priznao sam da sam svjestan težine prekršaja te da sam spreman podmiriti sve financijske troškove kazne. Isto tako sam naveo kako mi ovaj tip prekršaja nije prvi (isti sam imao 2006. i tri mj bez vozacke) te da mi je to otežavajuća okolnost.

 

Kakve su mi šanse na sudu da prođem bez oduzimanja vozačke dozvole ili njeno umanjivanje na mjesec dana. Svjestan sam da ću financijski dio morati podmiriti.

 

Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uopće nije bitno kako ste nazvali podnesak koji ste predali, važno je da je on predan kao reakcija na prekršajni nalog policije broj 511-...

 

Ako niste naveli broj, uzalud vam sve, pišite ponovno.

 

Ako jeste, sve ste dobro napravili, policija će taj vaš papir prosljediti sudu, ukoliko ste nedvosmisleno priznali prekršaj sud vas uopće neće pozivati nego će umanjiti izrečenu zaštitnu mjeru ako ste priložili dokaze za ono što ste tvrdili.

 

Ako dokaze niste predali napišite novi prigovor sa tim dokazima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dokažite da ste zaposleni priložite ugovor o radu, dokažite svoje svojstvo u toj pravnoj osobi da vam je uvjet obavljanja toga posla upravljanje vozilom one kategorije za koji vam je izrečena zabrana upravljanja.

 

Nije dovoljno samo nešto napisati, vi kao okrivljenik smijete i lagati, sud je na to navikao, vaše tvrdnje treba jednostavno dokazati, a tada sud ima znatne ovlasti, može vam zabranu umanjiti, a može je i potvrditi kao uvjetnu kaznu.

 

Sudovi rado umanjuju policijske kazne samo im dajte materijala za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija