Jump to content

Evidencija zbog marihuane i jednog jointa?


jocker1

Preporučene objave

Poštovanje,

Ovo ljeto na jednom od glazbenih festivala, su mene i drustvo policajci uhvatili u konzumiranju marihuane. U pitanju je bio jedan joint, u drustvu je bilo oko 10 ljudi. U trenutku kad su policajci dosli do nas, joint je bio u mojoj ruci i tek zapaljen, ja sam ga pripalio, nakon toga nas troje su pretresli i nisu nasli nista osim tog jednog pripaljenog jointa.

Iskazi mene i kolege se podudaraju, da nam je za joint dala nepoznata osoba, kako je i bilo.

Potpisao sam zapisnik o oduzimanju, nista nisu vagali samo se navodi: smotuljak cigarete mješavine duhana i kanabis marihuane djelomicno zapaljen, cak ne pise ni da je utvrdeno da je to marihuana.

Nakon otprilike mjesec dana, tj nekidan, doslo mi je kuci sa prekrsajnog suda novcana kazna u visini 1700, 00 kn + sudski troškovi.

Prije toga nisam imao nikakve prekršaje toga tipa, pa me zanima:

1. Dali se isplati pisati prigovor na visinu novcane kazne ili mozda na cijeli postupak jer nije nigdje utvrdeno da se radi o marihuani, nema kolicine niti tezine navedeno. Navodno da nakon nekog vremena kolicina thc-a pada i da je teško utvrdit kolicinu kad je pomijesana sa duhanom??

2. Bitnije od te novcane kazne mi je evidencija, i kako se to vodi jer cesto sam zbog posla na putu i cesti te me policija cesto zaustavlja pa da me nebi svaki put pretresali, a jos najbitnije mi je ophodenje na graničnim prijelazima jer cesto putujem u inozemstvo.

 

Ovo mi je prvo iskustvo sa tim pa mi svaka pomoć dobro dolazi, unaprijed hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da ti je ovdje odgovor na 2. pitanje:

 

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=18996&forum=30

 

sto se tice 1. pitanja, mogu ti samo reci da mi je frend za nepripaljeni dobio 5000 kn, pa mi se cini da je 1700 kn, iako apsurdna kazna, u ocima pravosudja vrlo primjerena i blaga. sto se tice zalbe moras sam procijeniti koliko ti se isplati, jer na kraju snosis sve troskove, iako se u praksi (barem u nekoliko primjera koliko sam uspio pronaci po literaturi) na vrhovnom sudu 1 joint proglasava beznacajnim djelom

 

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503330665&forum=30&post_id=189850#forumpost189850

 

inace ti na ovom forum nitko (osim mene, a ja nemam nikakve veze s pravom nego me samo zanima tema) ne odgovara na pitanja o marihuani. moguce da je to zato jer svako malo netko postavi slicno pitanje, pa se ljudima ni neda. probaj pretrazivat ovaj forum po kljucnoj rijeci, pa ces si mozda naci sve sto te zanima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija