Jump to content

mladi vozač-opomena


ivan2408

Preporučene objave

pozdrav ljudi.uvalio se u probleme i sad pokušavam to rješiti. dosta sam već gledao po internetui već uglavnom znam kaj moram radit, ali kako inaće nemam iskustva s takvim stvarima, bilo bi mi drago da netko prokomentira moj slučaj.

 

u subotu navečer su me zaustavili. ispitivali jesam li kažnjavan, dali su mi alkotest koji je ispao 0.0, i kasnije počeli prigovarat da imam prejak auto budući da sam još mladi vozač. auto ima 93 kw, ali to je 20 godina star auto sa 500 000 prijeđenih km, i kao takav mislim da više niti ne može postići snagu od 93 kw. ja sam se za to žalio policajcu, govorio da je auto spor, ali nije mi to uvažio. pitao sam ga jel mogu proći s opomenom, i rekao je da može, samo me mora isključiti iz prometa na 6 sati, i da sutra mogu pokupit vozačku u postaji.

sutra dođem tamo, dobijem vozačku, ali i dodatno iznenađenje. ipak su mi stisnuli kaznu od 1000 kn za snagu motora, ali i 500 kn kazne da sam bio u prostoru koji je samo za stanare i taxi.

 

žalit ću se na to da želim opomenu jer prije nisam bio kažnjavan i da sam student i nemam nikakvih prihoda. jedino mi nije jasno jer se opomena daje za prekršaje do 1000 kn, a ja u ovom slučaju imam dva prekršaja i 1500 kn kazne.

 

i ima li smila žalit se da taj auto nema toliku snagu i da želim vještačenje na kojemu bi se dokazalo da ima manje (a stvarno i ima), ili je bolje priznati krivu, pokazati kajanje i moliti za oprost?

 

i što se tiče druge kazne, mogu li reći da sam išao kod prijatelja i navesti neku osobu koja tamo živi kao njega? hoće li policija provjeravati to?

 

puno hvala na strpljenu, post je stvarno dugačak :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Snaga vozila se utvrđuje iz prometne dozvole, odnosno iz informacijskog sustava MUP-a.

 

Ne izdaju se upozorenja ako je vozač počinio stjecaj prekršaja.

 

Nikakvo vještačenje ne pomaže.

 

Pomoći možete sami sebi i to na način da prestanete voziti to auto najviše radi nevažećeg osiguranja. Ako vas taj dio zanima pročitajte stare postove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija