kookan objavljeno: 23. rujan 2011. objavljeno: 23. rujan 2011. dobio sam poziv 12 .10 se javiti u zagreb po treci put - sa 30 posto sad sam na 10 posto,,sve mi mirise na 0 posto,,,nije mi jasno,svake godine ista pitanja,a stanje se ne poboljsava i vidim po sebi tako ce biti dok ne krepam...sta se desava ako se ne odazovem na tu komisiju ??? Citiraj
Mrljavac odgovoreno: 23. rujan 2011. odgovoreno: 23. rujan 2011. Moraš otići na komisiju ili unaprijed javiti da ne možeš doći iz opravdanog razloga........ali ništa tim postupkom nećeš dobiti. Moja ti je preporuka da odeš na komisiju za utvrđivanje statusa HRVI (mislim da je riječ o toj komisiji). Inače se može dogoditi da izgubiš i ono malo što imaš, ali ako se radi o 10% baš i nisi na nekom nazovimo to dobitku. Valjda si se liječio redovno. Odlaskom na komisiju nemaš što izgubiti, osim ako se nisi redovno liječio. Nisi napisao zbog čega ideš na komisiju (ranjavanje ili PTSP ili nešto drugo....). Citiraj
Kompa odgovoreno: 23. rujan 2011. odgovoreno: 23. rujan 2011. Na komisiji za status rvi-a se više ne čeka dugo. Ja bio neki dan 3. put na 1.st komisiji - sve skupa sam se zadržao sa čekanjem i vještačenjem oko 30 minuta. 1. puta dobio 30 % - potvrdila 2.st komisija 2. puta dobio 20 % - potvrdila 2.st komisija 3. puta dobio 30 % - čeka se 2.st komisija Razgovor je uobičajni, oni postavljaju pitanja a ja odgovaram ( pitanja su vezana uz rat i liječenje ). Uz razgovor su naravno prelistavali medicinsku i drugu dokumentaciju. Citiraj
Stubi odgovoreno: 23. rujan 2011. odgovoreno: 23. rujan 2011. kookane nešto tu nije uredu ideš treći put do sada navodiš 30%,10% i 0% kako je moguće da ideš sa 10% malo nam to pojasni Citiraj
vinkovci odgovoreno: 24. rujan 2011. odgovoreno: 24. rujan 2011. kookan je napisao: dobio sam poziv 12 .10 se javiti u zagreb po treci put - sa 30 posto sad sam na 10 posto,,sve mi mirise na 0 posto,,,nije mi jasno,svake godine ista pitanja,a stanje se ne poboljsava i vidim po sebi tako ce biti dok ne krepam...sta se desava ako se ne odazovem na tu komisiju ??? koja "komisija", za hrvi, ili vještačenje rat-mir, ili nešto treće? Citiraj
kookan odgovoreno: 24. rujan 2011. Autor odgovoreno: 24. rujan 2011. PTSP je u pitanju,,tako je barem bilo prva dva puta i na osnovu toga dovivam 100 i nesto kuna invalidnine..do sad je sve to bilo privremeno,,,kako ce dalje neznam. Citiraj
Mrljavac odgovoreno: 24. rujan 2011. odgovoreno: 24. rujan 2011. Kao što ti napisah, ako si se redovno liječio, nemaš razloga za strah kad odeš na komisiju (pogotovo ako imaš dobar ratni put). Ako ti miriše na 0 posto onda je za pretpostaviti da si malo zapustio redovne liječnike preglede? Citiraj
kookan odgovoreno: 24. rujan 2011. Autor odgovoreno: 24. rujan 2011. a, da ,,malo sam zapostavio te ljecnicke preglede,,od zadnjeg vjestacenja imam jedno bolnicko ljecenje,,prepisanu terapiju,,,ratni put je podugacak---7 gb.E tu sad jos dolazi rastava,,pa gubitak posla--ne radim ima vec dvije godine (meni 42)..sve skupa saka jada,meni sve gore i gore i tako dalje, da sad ne placem tu...i nije me sramota reci tu, da nisam daleko od onih koji su sami sebi skratili muke. Citiraj
Stubi odgovoreno: 24. rujan 2011. odgovoreno: 24. rujan 2011. čemu toliki pesimizam liječiš se u okviru svojih mogućnosti čim ideš treći put na povjerenstvo izgledne su ti šanse da dobiješ trajno imaš od posljednji put bolničko liječenje vjerujem da redovito ideš svome liječniku po prepisanu terapiju ratni put ti je dobar još ti uvijek preostaje mogućnost žalbe uz nazočnost na drugostupanjskom povjerenstvu što čvrsto vjerujem neće biti potrebno jer dobit ćeš sigurno minimum 20% da poboljšaš medicinsku dokumentaciju do 12.10.imaš vremena otiđi kod svog liječnika traži ga da ti napiše povijest bolesti od posljednjeg izlaska do sada neka napiše da si konstantno po medikamentoznom terapijom neka navede i neke somatske probleme koje imaš kaži da ti treba kao prilog trećem izlasku na povjerenstvo , svog psihijatra zamoli da te primi izvanredno reci mu otvoreno sve svoje probleme vjerujem da ih ima sve to možeš predati prilikom dolaska na povjerenstvo sve to može ti biti od velike koristi bori se za sebe i djecu mani se crnih misli biti će sve ok ! Citiraj
grozni odgovoreno: 24. rujan 2011. odgovoreno: 24. rujan 2011. kookan je napisao: PTSP je u pitanju,,tako je barem bilo prva dva puta i na osnovu toga dovivam 100 i nesto kuna invalidnine..do sad je sve to bilo privremeno,,,kako ce dalje neznam. Ako dobivaš 100 i nešto kuna invalidnine onda bi to trebalo biti 20%. Citiraj
ofit odgovoreno: 17. listopad 2011. odgovoreno: 17. listopad 2011. Pozdrav svim braniteljima . Imam jedno pitanje, prije dva mjeseca bio po treči put na Plp i digli mi sa 20% NA 40% trajno,Ptsp, dali če tako ostati ili Dlp može to mijenjati. Molim za odgovor . Citiraj
Mrljavac odgovoreno: 17. listopad 2011. odgovoreno: 17. listopad 2011. Drugostupanjsko liječničko povjerenstvo može to i smanjiti. Ne vjerujem da će povećati ako se radi samo o PTSP-u. A može ostati i isto. Možemo nagađati, ali DLP svakako može mijenjati postotak. Citiraj
ofit odgovoreno: 17. listopad 2011. odgovoreno: 17. listopad 2011. Zahvaljujem na brzom odgovoru Gos.Mrljavac . Da tako ostane bio bih presretan . Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.