Jump to content

Alimentacija + krađa


kikica_90

Preporučene objave

Pozdrav,

 

imam dva pitanja. Prvo je što se tiče alimentacije - naime, ja sam student i sud mi je prije mnogo godina odredio da mi je samo otac dužan plaćati alimentaciju od 800 kn, dok je majka dobila skrbništvo. Otac mi je do 5. mjeseca ove godine redovito uplaćivao taj iznos i onda je prestao. Majka nikada ništa nije plaćala niti je u zadnjih nekoliko godina išta izdvajala za mene. Moje je pitanje koja su moja prava pošto su mi mjesečni troškovi preko 2000kn (stanarina, režije, troškovi života, školarina fakultetu), a od svojih roditelja ne dobivam niti lipe. Odnosno, zanima me gdje mogu napraviti prijavu protiv oca i što mogu učiniti po pitanju majke?

 

Drugo pitanje vezano je uz krađu (iako su mi u policiji rekli da to nije krađa). Naime, ja posjedujem auto kojeg vozi moj otac (auto glasi na mene). Ja ne mogu doći do auta, a uredno mi dolaze kazne zbog pogrešnog parkiranja. Osim toga, moram vratiti registracije jer sam se preselio u drugu županiju, a to ne mogu jer ne znam gdje je auto (saznao sam da ga otac skriva od mene). Kada sam došao u policiju, oni su rekli da ništa ne mogu i da moram dići tužbu protiv oca. Znači, ja moram plaćati kazne, mogu očekivati kaznu jer nisam vratio registracijske oznake, a ne mogu do svog auta? Da li mogu i po tom pitanju nešto poduzeti, a da to ne traje godinama? I da li je policija zaista napravila sve što je trebala, a to je da je rekla da ona tu ništa ne može????

 

 

Nadam se brzom odgovoru! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

roditelji su dužni uzdržavati djete koje se redovito školuje.

(do 26 godine)

tužbom od oba roditelja tražiti primjereno uzdržavanje.

 

policiji podnijeti pismenu prijavu za krađu auta.

preporučeni i sa povratnicom ili da urudžbeno na kopiju prijave potvrde prijem prijave (potpisom i/ili pečatom).

ako nisi drugome odobrio korištenje auta to je krađa

bez obzira što se radi o ocu.

 

ako policija ne rješi problem u primjerenom roku

obratiti se Ministarstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam 24 godine, i da, redovito se školujem

a na koji način ja mogu njih tužiti, a da se ti troškovi svedu na minimum?

 

a hvala za savjet za krađu jer je meni policija rekla da to nije krađa iako mi je to čudno jer znam za jedan slučaj od prijateljice kada ona isto nije mogla doći do auta jer joj ga muž nije dao (auto je stajao na firmu) i pozvala je policiju, došli su i uzeli mu ga...a kod mene je problem da ja uopće niti ne znam gdje je auto (ali znam da se otac zna s njih voziti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija