Jump to content

Vidjanje djeteta - sudska odluka


student01

Preporučene objave

Zanima me sljedece, sudski mi je odredjeno da mogu vidjati dijete samo subotom. Posto sam se zaposlio, postoji mogucnost da mi subote ponekad budu radne. Naravno, papirnati dokaz o tome imati ne mogu, posto je radno vrijeme 8 sati od pon.do petka, a ovo je neplaceno prekovremeno. Zanima me dali me majka djeteta mozda moze tuziti za zanemarivanje djeteta ili sl. ako se dogodi da ja to vrijeme koje imam pravo ne iskoristim nekada. Napominjem, dogovor otpada, zanima me samo prvna strana.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravna strana je ta da trebate nadležnom Centru za socijalnu skrb odmah uputiti zahtjev da Vas i majku djeteta pozove na dogovor o tome kad ćete viđati dijete ako radite subotom - možda u tim slučajevima preseliti susrete na nedjelju, uz uvjet da majku odmah po saznanju izvijestite o promjeni termina.

 

Pravna strana je također da od suda možete tražiti promjenu odluke i seliti termin viđanja djeteta na nedjelju ako majka odbije odgovor.

 

Međutim, tu postoji i roditeljska strana. Bitnije je kako dijete vidi vaš izostanak nego hoće li Vas majka optužiti za zanemarivanje - takvu ćete optužbu lako rušiti jer ćete donijeti potvrdu od poslodavca kad ste sve radili subotom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poanta mog pitanja ovdje i jeste to, sto radim kod privatnika, i subotom ne bih trebao raditi, niti se sluzbeno vodim da radim subotom. Tako da ja nikakvu potrdu od poslodavca dobiti ne mogu.

 

Zato me i zanima, da dok to ne rijesim na prebacivanje na nadjelju (sto se opet ne zna dali ce mi biti radna ili ne) dali me njezina majka moze tuziti za zanemarivanje djeteta.

Da se razumijemo, to kako ce dijete prihvatiti to je prica za sebe. Niti ja zelim zanemarivati djete niti slino,ali zanima me pravna strana svega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Sličan problem s neredovitim radnim vremenom i nemogučnošću dogovora oko viđanja djece s ex imam i sam, pa iz iskustva...Nemože te tužiti za zanemarivanje, nažalost, jedino što ti moraš činiti je plačanje alimentacije. Nemožeš ni ti nju zbog onemogučavanja viđenja, jer nažalost u sudskoj presudi piše subota. A ako nema dogovora jedino relevantno je sudska presuda.Možeš probati preko Czss da dogovorite promjenu termina, ali ako gđa odbije dogovor jedino preko suda možeš podnijeti tužbu za promjenu termina viđenja zbog promjenjenih okolnosti . Nažalost i u novoj presudi može pisati samo neki fiksiran dan, teško da će neki sudac presuditi po dogovoru stranaka ako ga nije moguće postiči

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija