Jump to content

Nasljedio nekretninu i porezni dug, što raditi?


Ivan984

Preporučene objave

Poštovani, krajem 2009. nasljedio sam nekretninu od oca (obiteljsku kuću), a na nekretnini je bio teret (založno pravo, porezni dug datira još od 2000.g, bio je obrtnik pa je dopustio da prebace taj dug sa radione na kuću tako da može kredit uzeti na radionu), znači nasljedio sam nekretninu i s njom teret tj. porezni dug od 36000kn. Nezaposlen sam i student i zanima me kojim pravnim radnjama bi eventualno mogao taj dug smanjiti, koliko sam čitao po forumima zastara nije moguća zbog založnog prava. Što mi je činiti? Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodo, hvala što odgovarate, ali pravi odgovor nisam dobio. Felix, ja nigdje nisam napisao da ne želim platiti, već eventualno smanjiti dug, npr. da mi otpišu kamate. On mi je tu nekretninu darovao, nije umro pa da je bila ostavinska rasprava i to sad nije važno, nekretnina je moja i na njoj je teret (založno pravo porezne) pitanje je jel ikako mogu smanjiti dug???Gospodo, hvala što odgovarate, ali pravi odgovor nisam dobio. Felix, ja nigdje nisam napisao da ne želim platiti, već eventualno smanjiti dug, npr. da mi otpišu kamate. On mi je tu nekretninu darovao, nije umro pa da je bila ostavinska rasprava i to sad nije važno, nekretnina je moja i na njoj je teret (založno pravo porezne) pitanje je jel ikako mogu smanjiti dug???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste se informirali kao što navodite u svom ranijem postu, onda ste mogli i ovdje na forumu pročitati da kada postoji založno pravo za dug na nekretnini ono se ne može otpisati. Dakle, iznos glavnice za koji je stavljen teret na nekretninu dužni ste platiti kao i pripadajući dio kamata. Iznimno možete zatražiti otpis dijela b]kamata[/b] koji se nalazi u zastari. Slijedom toga, ako je kao što navodite založno pravo iz 2000.godine, dio kamata će Vam se otpisati, ali ne i sve. Nadam se da će Vam i to bar malo olakšati podmirivanje duga. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija