Jump to content

Susjedi i kućni ljubimci


bukowski

Preporučene objave

Problem je sljedeći: susjed izvodi i pušta svoje kućne ljubimce da vrše nuždu u zajedničkim prostorijama zgrade; terasi i hodniku. S obzirom da je situacija ostala nepromijenjena i nakon niza razgovora, obratio sam se predstavniku stanara i predao mu pismenu molbu u kojoj sam zatražio da se obrati nekoj od nadležnih inspekcija. Tu nastupaju komplikacije- on je molbu proslijedio Sanitarnoj inspekciji, a kako se u mjesec dana nije dogodilo ništa nazvao sam ih te mi je rečeno da moj problem nije u njihovoj već u nadležnosti Veterinarske inspekcije. U Veterinarskoj pak kažu da njih samo zanima dobrobit životinja, a koja ovdje nije dovedena u pitanje. Dakle, izaći će na teren, ali neće učiniti ništa.

 

Stoga me zanima:

 

Postoji li u ovoj zemlji inspekcija u čijoj nadležnosti bi bio moj problem i ako postoji- kako se zove?

 

S obzirom da je susjed svjestan mogućnosti dolaska inspekcije tokom tjedna uklanja izmet i ostale tragove; ima li smisla dokumentirati situaciju ili će inspekciju zanimati samo zatečeno stanje?

 

Postoji li mehanizam kojim bi prisilio predstavnika stanara na aktivniji angažman? Naime, susjedovo ponašanje već je uzrokovalo štetu (nemalu) na zgradi, a na koju on kao predstavnik nije reagirao.

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

nadam se da nemate animozitet prema životinji,obzirom da ona nije kriva već bezobrazni i bezobzirni vlasnik,koji na taj način ugrožava i susjede, ali i životinju.jedino što mi pada na pamet je Zakon o zaštiti životinja, posebno članak 36. i članak 39.

(1) Životinje se mogu držati samo ako se može udovoljiti njihovim biološkim potrebama na način da se ne ometaju njihove fiziološke funkcije i ponašanje.

(2) Posjednik životinja mora osigurati da prostor, sloboda kretanja, konfiguracija tla, konstrukcija zgrada i nastambi u kojima se životinje drže, mikroklimatski uvjeti, njega i hrana, kao i mogućnost međusobnog kontakta, uzimajući u obzir vrstu, dob i stupanj razvoja, mogućnost prilagodbe i udomaćenost životinja, odgovara njihovim fiziološkim i etološkim potrebama.

Članak 39.

(1) Kretanje životinja ne smije se ograničavati na način koji životinjama nanosi nepotrebnu patnju, bol, ozljede ili strah.

(2) Životinje moraju imati na raspolaganju prostor koji je u skladu s njihovim fiziološkim i etološkim potrebama.

Čini mi se da vlasnik uskraćuje izvršavanje osnovnim ljubimčevih potreba,kao što su prostor i sloboda kretanja.Eto,možda sam malo pomogla...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija