Jump to content

dvaput plaćen račun za el. energiju


kika30

Preporučene objave

Molim neki savjet jer neznam kako da dokažem elektri da sam dvaput platila isti račun, iako imam uplatnice.

konkretno, radi se o sljedećem: 4.10. zapisano brojilo i odnijeto u ispostavu na izračun o potrošnji. Službenica na šalteru o izračunima predložila je da će napraviti informativni izračun za dva prethodna mjeseca kako bi se vidjelo koliko struje smo stvarno potrošili. I ajde, izračunala ona 702,00 za ta dva mjeseca. I kaže, moram vam ispisati račun jer nemogu napraviti izračun ako ne izdam račun, i poslije će ga stornirati. No dobro, napravila je ona tako i ja više ništa nisam pitala. Otišla sam u Finu i platila račun za 9. mjesec od skoro 400 kuna, 8. plaćen u devetom mjesecu. Da bi jučer stigla OPOMENA od elektre da mi nismo platili struju za 8. i 9. mjesec. Otišli odmah tamo sa svim uplatnicama kompletno od ove godine ali pazite njihove izjave. "to vam je razlika u potrošnji za ta dva mjeseca"!!! I tako ja opet platila rate za 8. i 9. mjesec. Eh sad, kako je moguće da imam razliku u mjesecu veću nego sama rata i od kad oni šalju račune za razliku za dva mjeseca, ako je obračunsko razdoblje 6 mjeseci?? molim nekog da mi da savjet kako napisati i kome žaliti se! Mislila sam pirjaviti Društvu za zaštitu potrošača ali neznam dali bih što postigla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav!

Prije žalbe dobro provjerite svoju potrošnju.

Potrošeni kw se lako dadu izračunati.

Radi se o tome da ste vi možda trošili više struje od onoga što plaćate na ratama tako da ste vi normalno platili rate za 8 i 9 mjesec,a ono drugo je bio dug.

Vjerujte govorim iz osobnog iskustva gdje mi je oštećeni grijač na bojleru napravio hrpetinu kw te sam u jednom periodu trošio 38 kw dnevno da bih to sad vratio u normalu (12-14 kw)izmjenom spomenutog grijača.

Znači papir u ruke i zbrajanje i oduzimanje kw pa množenje s cijenom...a ako utvrdite da vas varaju onda se žalite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija