kika30 objavljeno: 8. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 8. studeni 2011. Molim neki savjet jer neznam kako da dokažem elektri da sam dvaput platila isti račun, iako imam uplatnice. konkretno, radi se o sljedećem: 4.10. zapisano brojilo i odnijeto u ispostavu na izračun o potrošnji. Službenica na šalteru o izračunima predložila je da će napraviti informativni izračun za dva prethodna mjeseca kako bi se vidjelo koliko struje smo stvarno potrošili. I ajde, izračunala ona 702,00 za ta dva mjeseca. I kaže, moram vam ispisati račun jer nemogu napraviti izračun ako ne izdam račun, i poslije će ga stornirati. No dobro, napravila je ona tako i ja više ništa nisam pitala. Otišla sam u Finu i platila račun za 9. mjesec od skoro 400 kuna, 8. plaćen u devetom mjesecu. Da bi jučer stigla OPOMENA od elektre da mi nismo platili struju za 8. i 9. mjesec. Otišli odmah tamo sa svim uplatnicama kompletno od ove godine ali pazite njihove izjave. "to vam je razlika u potrošnji za ta dva mjeseca"!!! I tako ja opet platila rate za 8. i 9. mjesec. Eh sad, kako je moguće da imam razliku u mjesecu veću nego sama rata i od kad oni šalju račune za razliku za dva mjeseca, ako je obračunsko razdoblje 6 mjeseci?? molim nekog da mi da savjet kako napisati i kome žaliti se! Mislila sam pirjaviti Društvu za zaštitu potrošača ali neznam dali bih što postigla. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MataTT odgovoreno: 24. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2011. Pozdrav! Prije žalbe dobro provjerite svoju potrošnju. Potrošeni kw se lako dadu izračunati. Radi se o tome da ste vi možda trošili više struje od onoga što plaćate na ratama tako da ste vi normalno platili rate za 8 i 9 mjesec,a ono drugo je bio dug. Vjerujte govorim iz osobnog iskustva gdje mi je oštećeni grijač na bojleru napravio hrpetinu kw te sam u jednom periodu trošio 38 kw dnevno da bih to sad vratio u normalu (12-14 kw)izmjenom spomenutog grijača. Znači papir u ruke i zbrajanje i oduzimanje kw pa množenje s cijenom...a ako utvrdite da vas varaju onda se žalite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.