Jump to content

prijedlog za ovrhu


lukrecia

Preporučene objave

Zanima me sljedeće,naime radi se o prijedlogu za ovrhu zbog neplačanja stambenih pričuva.Nakon duljeg natezanja s upraviteljem zgrade konačno smo dobili papire,odnosno prijedlog za ovrhu za jednog stanara koji već godinama ne plača pričuvu.Ovrha je išla preko javnog bilježnika i ok,ali nas je iznenadilo kada smo na tom prijedlogu vidjeli i pečat odvjetnika.Upravo zbog toga smo i zahtjevali papire,jer kada nam je dostavio troškove između ostalog bili su i troškovi javnog bilježnika i odvjetnika.Zanima me da li u tom prijedlogu mora biti prisutan i odvjetnik kad sve uglavnom ide preko javnog bilježnika i koju on funkciju ima po tom prijedlogu.Meni to izgleda kao da je potvrdio da je naš upravitelj opunomoćenik u zastupanju,ali opet to ga veže i ugovor koji je potpisao.

Osim toga ukupan dug iznosi cca 10000,00 kn,a ovrhom ga se traži da podmiri dug od 6000,00 kn.Znači li to da je već nešto otišlo u zastaru?

Rješenje je pravomoćno od mjeseca veljače ove godine i od tada se ništa ne događa.Znači li to da rješenje,odnosno prijedlog za ovrhu nije dostavljen FINI?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Stambena pričuva je povremena tražbina koja zastarijeva u roku od 3 godine, računajući tijek zastare od svake pojedine mjesečne rate tako da je sasim izvjesno da je određeni dio tih potraživanja u zastari.

 

Činjenica da se ništa ne događa ne mora značiti da prijedlog za ovrhu nije dostavljen FINA-i. Može značiti da je dostavljen, ali da na ovršenikovim računima nema sredstava za naplatu duga. U FINA-i vaš upravitelj, opunomoćenik u zastupanju, može tražiti izlistanje reda za naplatu (mislim da košta kok 50tak kn) na dotičnom ovršeniku. Na taj ćete način provjeriti da li je prijedlog dostavljen FINA-i i ukoliko je, koji ste u redu na naplatu (nećete vidjeti ostale, ukoliko ih ima, samo redni broj). Informaciju o tome, bez izlistanog dokumenta, uglavnom u FINA-i možete dobiti i usmeno, na šalteru za prisilnu naplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija