Jump to content

Ponude na ovrhama - ročištu, problem i nepravda ?


PowerUser

Preporučene objave

Dakle radi se o ovrhama nekretnina. Zainteresirani uplacuju jamčevine i dolaze pred suca koji svojom voljom određuje redoslijed kojim će se ponude davati, recimo da nas je 10.

 

1.) Ako dvojica dođu u kompi i sudac ih namjesti da idu jedan iza drugog, prvi ponudi početnu cijenu a drugi ponudi 10x veću cijenu koju nitko neće prihvatiti, dali se onda primaju ponude ostale osmorice i dali su uopce bitne ako su ispod ove 10x veće ponude ? Jer je svima tamo jasno da će ovaj što je dao 10x veću ponudu odustati da prepusti ovom prvom. Scenarij je da taj drugi odustaje, gubi jamčevinu i njegov kompaš dobiva navedeno po toj početnoj cijeni dok su svi ostali došli bezveze.

 

2.) Ako ide cijeli krug i sudac namjesti njih dvojicu da zadnji daju ponude, predzadnji daje kunu veću ponudu a zadnji daje 10x vecu ponudu i naravno nitko drugi ne ide, zadnji odustaje uz gubitak jamčevine a predzadnji dobija predmet bez da se ostale pita dali žele povisiti svoje ponude jer je taj zadnji odustao.

 

3.) Najbitnije, jel ima lijeka od toga ili je nemoguce taj scenarij spriječiti, pogotovo ako su sudac i određena dvojka u sprezi ? Jer ako ih stavi zadnje zna se da ce oni uzeti ako nitko ne povisi cijenu da predzadnjem ne odgovara. Dakle, problem je ta neobvezujuca ponuda koja se moze izreci u bilo kojem iznosu da otjera ostale ponuđače i naravno da tu država gubi ili tko već, znači bitno je samo da njih dvojica idu jedan iza drugoga i stvar je rijesena.

 

 

Hvala na svim pametnim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija