Jump to content

Rampa na zajedničkom putu


leeloo127

Preporučene objave

Poštovani!

Imam problem - unatrag dvadeset i dvije-tri godine moj je otac , u dogovoru sa susjedima, izgradio prilazni put od glavne ceste, s tim da su oni dozvolili prolaz, a on financirao izgradnju puta.Do tada je to bio poljski put, napravljen je put dovoljno širok za auto, kamion... Naša je zemlja zadnja na tom putu. U međuvremenu tu su izgrađene dvije kuće, sa svim potrebnim papirima(prije 20 godina).Kuće su za odmor i u njima niko ne živi, niti je prijavljen. Nedavno je došlo do promjene vlasnika na čestici bliže glavnoj cesti, te je isti stavio rampu i zatvorio prolaz.

Što sad učiniti? Tim više što novi vlasnik radi pod blagoslovom lokalne vlasti. Napominjem da drugog puta ni druge mogućnosti pristupa zemlji nemamo.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebao si u roku od 30 dana (od dana postavljanja rampe)podnijeti tužbu zbog smetanja posjeda prava služnosti prolaza ,provoza .

dali je dogovor i pismeno upisan .

sadašnjeg vlasnika nekretnine veže dogovor prednika.

dali je pravo služnosti upisano u vlasničkom listu.

 

čija je čestica na kojoj je izgrađen put.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trideset dana još nije prošlo.

Bojim se da se sve dogovaralo usmeno, osim jednog dijela između nas i prvog susjeda koji je također s ove strane rampe, gdje je put upisan pola pola. Do te točke radi se o postojećem poljskom putu koji je dogovorom proširen.

Pravo služnosti nije upisano nigdje.

 

Koliko sam ja shvatila, rampu bi trebalo srušiti?Zatim podnijeti nekakav prigovor policiji, komunalnom redaru, građevinskoj inspekciji ili tužbu sudu? Kako se traži upisivanje prava služnosti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija