Jump to content

Otkaz u slučaju bolovanja


Veki_40

Preporučene objave

Lijepi pozdrav!

 

Molim pomoć.Zaposlena sam u državnoj firmi. Od prije dva mjeseca postavljena mi je dijagnoza artroza oba koljena. Radim kao administrativni referent a jedan dio mog posla je i odlazak po poštu na drugi kat po stepenicama i tako više puta dnevno. U prosjeku nekih 400-500 stepenica a sada više ne mogu hodati po stepenicama te je šef taj dio posla dao mojim kolegama i tu počinju problemi. Nisam 100% sposobna za posao upravo zbog toga, kolege se bune.Dobila sam na znanje da tako ne može dugo a drugog radnog mjesta nema. Zanima me koja su moja prava. Mogu li mi dati otkaz zbog toga sa obrazloženjem da nema adekvatnog radnog mjesta za mene? Što da radim? Kako da se zaštitim? Ne znam ništa o svojim pravima.

Hvala svima koji mi odgovore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Proučite Kolektivni ugovor koji zasigurno imate. O tome će uvelike ovisiti vaša prava.

 

No, procedura je otprilike sljedeća. Poslodavac Vam može ponuditi drugo radno mjesto koje bi vam odgovaralo, ukoliko ga ima ili edukaciju kako bi vas rasporedio na radno mjesto koje bi bilo drugačije od onog koje sada imate.

 

Mora imati pisane dokaze da je takvo što pokušao. Ukoliko takvih radnih mjesta nema, temeljem vaše medicinske dokumentacije - rješenja HZMO-a da niste sposobni raditi na tom radnom mjestu, poslodavac Vam može dati osobno uvjetovani otkaz.

 

Ukoliko nemate medicinsku dokumentaciju, zbog ovih razloga može s vama sklopiti sporazumni raskid ugovora o radu, ali ne i dati vam osobno uvjetovani otkaz, barem sto se tiče Porezne uprave (oporeziva, odnosno neoporeziva isplata otpremnine).

 

U većini trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu formirana su radnička vijeća, a za osobno uvjetovane otkaze čini mi se da se traži i suglasnost radničkog vijeća. Razgovarajte i sa svojim predstavnikom tamo, ukoluko ga imate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija