Jump to content

zloupotreba zabilježbe spora


velika.jabuka

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Da li je moguće tužiti osobu koja zloupotrebljava zabilježbu spora na temelju tužbe radi isplte u kojoj tužitelj sam navodi da vlasništvo nad nekretninom koja se opterećuje zabilježbom spora nije sporno. Također, iznos tužbe je otprilike stotina vrijednosti nekretnine.

Svojevrstan pokušaj ucjene radi nagodbe, a sustav omogućava.

 

Unaprijed zahvalan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače, ako je predmet spora neka isplata, ne može se tražiti zabilježba spora u zemljišnim knjigama. Jeste Vi možda nešto pobrkali? Da nije neka druga zabilježba? To pitanje je regulirano čl. 81. Zakona o zemljišnim knigama. Podnesite žalbu protiv tog rješenja, osim ako Vam nije istekao onaj rok od 15 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

Pročitao sam taj članak i iz njega se čini evidentno da je zabilježba spora opravdana jedino u slučaju kada je upitno knjižno pravo što ovdje nije.

No svejedno, zk odjel suda je istu odbio, ali zabilježio odbijeni prijedlog. u zakonskom roku predlagatelj se žalio Županisjkom sudu, pa dok to traje meni je imovina blokirana!?!

Što napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vama imovina nije blokirana i Vi s njom možete raspolagati. Međutim, pitanje je da li bi netko kupio nekretninu s takvom zabilježbom. Jer iako je predmetna zabilježba bez ikakve osnove, potencijalni kupci vole da su im papiri čisti.

 

Tu se ništa ne može učiniti. On koristi svoje pravo koje ima temeljem zakona. Sve što možete učiniti je da uputite pisanu požurnicu direktno županijskom sudu koji odlučuje o žalbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija