Ana1988 objavljeno: 16. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 16. prosinac 2011. Imamo neke nejasnoće i trebam vašu pomoć . Prije 4 godine tata mi je otišao u prije vremenu invalidsku mirovinu i rekli su mu da ima pravo na invalidski dodatak od 400 kn zbog oštećenja na poslu . Nakon što mu je riješen sve i poćeo je primati mirovinu i sve je ok . Ali nije nikako dolazila invalidnina od 400 kn kada je išao pitati zašto je ne dobiva rekli su da nema pravo ? Prije par dana sam čula da se zakon promjenio i da nitko nema pravo oduzeti invalidninu bez obzira da li se radilo o prije vremenoj mirovini ili o starosnoj ? Zanima je da li je to istina ? I da li mi itko može dati bilo kakav savjet ? Unaprijed hvala . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 16. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 16. prosinac 2011. procijena radne sposobnosti (mirovina )i procijena invalidnosti (invalidnina )su dva odvojena postupka. da bi ostvario pravona invalidninu sa novim nalazima treba(za oštečene djelove organizma ) otići u nadležni HZMO i tražiti procijenu invalidnosti. dobije rješenje kolika mu je invalidnost i odredi si invalidnina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ana1988 odgovoreno: 16. prosinac 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 16. prosinac 2011. Da ali on ima riješenje o invalidnosti i koliko treba dobiti novaca ali u opće mu ne isplacuju ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.