Jump to content

povrat poreza uplaćen na tuđi račun


Dolly82

Preporučene objave

Moj problem je slijedeći, prilikom povrata poreza na dohodak moj povrat je uplaćen na tuđi račun (radilo se o drugoj banci, ja sam u Privrednoj, a porezna je uplatila u Zagrebačku).

Na moju nesreću postoji klijent sa istim brojem računa.

Budući da sam radila sezonski na moru,radi dopune dokumentacije rješenje sam vidjela tek po povratku s mora i odmah se obratila poreznoj upravi, na što su oni rekli da će riješiti situaciju kako bi novac bio vraćen.

Naravno to se nije dogodilo, već su mi samo poslali rješenje od Zagrebačke banke kako klijent nije dao suglasnost za storno krivo uplaćenih sredstava i to je to, ništa više!!!!

Odmah sam kontaktirala Ministarstvo financija, te središnju poreznu upravu koji su me vozali od broja do broja, i nitko nezna šta mi je činiti!!!!

Rekli su samo kako je nevjerojatno da klijent ne daje suglasnost, i da nadležna ispostava mora to riješiti.

Sutra moram ponovno u ispostavu, sa zahtjevom za povratom krivo usmjerenih novčanih sredstava,(rekli su mi da u njemu navedem samo da neznam radi li si o mojoj grešci prilikom ispunjavanja ili o grešci porezne uprave) i neznam uopće što da navedem u njemu, i kako da vratim svoj novac natrag!!!!

Ima li itko iskustva što da učinim???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tražite da vam daju na uvid poreznu prijavu koju ste predali pa ćete odmah vidjeti tko je pogriješio, službenici porezne ili vi, odnosno osoba koja je ispunila prijavu.

 

točno je da osoba koja je primila vaš povrat mora dati suglasnost, međutim ako neda, porezna može pokrenutu prisilnu naplatu, na plaću, mirovinu i slično. ipak to zna i potrajati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija