Jump to content

izazivanje prometne nesreće


Dragana84

Preporučene objave

Molim za savjet pravnika specijaliziranog za prometne nesreće i svih osoba koje su imale slična iskustva.

 

Pozivam se kao okrivljenik-zbog prvog ispitivanja,a na temelju kaznene prijave Policijske uprave za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće iz članka 272. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. Molim vas za pojasnjenje ovog članka i stavki!?

 

Prometna nesreća se dogodila na području Slavonskog Broda pri ukljucenju sa naplatnih kućica,postoji i djelomičan snimak Hrvatskih auto cesta koji pokazuje sam udar ali ne i razvijanje situacije.

Naime, uključivao sam se sa prikljucnog traka u desni vozni trak koji sam video da je slobodan(nakon sto sam se skoro čitavim vozilom-autobusom- prikljucio u desnu voznu traku),iz lijeve preticajne trake automobil je naglo skrenuo u moju traku gdje sam se prikljucivao i udario u moj stražnji lijevi bočni dio.Prilikom policijskog očevida druga strana(osoba koja je voziva automobila nije dala skoro pa nikakvu izjavu,samo da nista ne zna,da se ničega ne sjeća.....policijski službenici nisu nasli-a ni tražili nikakve posebne tragove na cesti,smatram da je očevid obavljen jako loše i površno!

Nakon očevida odmah su izjavili kako sam kriv i da sam ja njega udario.

Ja sam profesionalni vozač,sa dugogodišnjim iskustvom,i vozio sam po cijeloj Europi,nikada nisam imao ovakvo iskustvo,i to loše jer su policijski službenici maksimalno zakazali u obavljanju svoga posla i službenog očevida.

 

Naravno da planiram uzeti branitelja i maksimalno zaštititi svoja prava,i stoga Vas molim za jos nekoliko mišljenja o postupku koji me očekuje.

 

Unaprijed zahvalan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prema ovome što si ovdje iznio, a i uz činjenicu da si profesionalni vozač morao bi znati da prilikom uključivanja na glavnu prometnicu si dužan propustiti sva vozila koja se njome kreću pa makar i ta vozila bila u prekršaju, stoga po ovome ti si isključivi krivac za nezgodu stoga mi nije jasno za što ti je potreban savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, zaista vam treba odvjetnik i to jako dobar.

 

Evidentno je da ste počinili kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u kojoj je drugi vozač najvjerovatnije zadobio potres mozga što jest teška tjelesna ozljeda.

 

Imate dva izbora:

 

1. Poricati krivnju, angažirati dobrog i skupog odvjetnika, angažirati dobrog i skupog prometnog vještaka koji će lako oboriti policijski zapisnik, ali na žalost vas ipak neće osloboditi krivice. Zatrpat će te se troškovima postupka od najmanje 10.000 kuna, a na kraju će te dobiti i sitnu kaznicu višestruko manju od troškova koje ste si sami napravili, a nakon svega toga vam slijedi sigurnosna mjera zabrane upravljanja svim motornim vozilima u nekom vremenskom razdoblju ili će Općinsko državno odvjetništvo optužnim prijedlogom taj zadatak prepustiti prekršajnom umjesto općinskom sudu koji može izreći zaštitnu mjeru zabrane upravljanja samo za D kategoriju kojom ste i počinili to protupravno djelo.

 

2. Doći sam na saslušanje, tamo će biti prisutan županijski državni odvjetnik sa zapisničarima koji će vas snimati tonski i slikovno, a dobiti će te i dvd kao suvenir. Priznati da ste vi bili za volanom tog autobusa, da ste uočili jedno vozilo na lijevoj traci, da niste uočili namjeru vozača tog vozila da skreće u desnu prometnu traku jer tada ne bi ni izašli na glavnu cestu, da ste se uključili na glavnu cestu kao i mnogo puta do tada, a da ste tada sasvim neočekivano osjetili udarac u stražnji kraj autobusa. Sa sobom ponijeti ugovor o radu kojim dokazujete da ste profesionalni vozač i potvrdu o mjesečnim primanjima ukoliko su ona manja od cca 5.400 kuna (prosjek RH). Kazna može biti zatvorska i novčana, ako nemate novaca onda bi vam ona zatvorska bolje odgovarala, naravno kao uvjetna kazna. Tada na saslušanju tražite nisku novčanu kaznu ili zatvorsku uvjetnu kaznu, kako vam odgovara. Obavezno tražite neizricanje sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima ili njeno izricanje u uvjetnom obliku jer zabranom upravljanja sigurno gubite posao bilo da ste zaposlenik u nekoj pravnoj osobi ili samostalan obrtnik. Stići će kazneni nalog, njegovim plaćanjem ste sve završili, a suda nećete ni viditi. Troškovi postupka će biti određeni u iznosu od par stotina kuna.

 

Preporučam vam da više puta polako i pažljivo pročitate moj odgovor, dobro razmislite o svemu, a odluka je naravno na vama.

 

U lošoj ste situaciji, ako vas neki odvjetnik ohrabri nekom slatkorječivom pričom i zatraži da mu odmah platite određen iznos kao paušal, zahvalite mu se i tražite novog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija