alessia objavljeno: 27. prosinac 2011. objavljeno: 27. prosinac 2011. Suprug i ja živimo u kući u koju smo uložili mnogo,a kuća je donedavno bila u vlasništvu njegovog oca.U međuvremenu je kuća darovana mom suprugu.S obzirom na to da smo godinama zajednički ulagali ja sam sada pravno gledajući nigdje jer po zakonu kolko sm saznala darovano ne ulazi u bračnu stečevinu.Napominjem da imamo malodobno dijete.Pitanje; Na koji način mogu doći do ravnopravnosti u ovom slučaju? Da li suprug može meni darovati polovicu i koliko bi nas to koštalo? U slučaju razvoda dal on može pobiti taj ugovor ili je to trajno u mojem vlasništvu? Molim ako neko može pomoći savjetom. Citiraj
mokronoge odgovoreno: 31. prosinac 2011. odgovoreno: 31. prosinac 2011. Poštovana Suprug Vam može darovati 1/2 ili neki dio nekretnine. Na to ne biste trebali platiti porez. Nažalost, nitko Vam ne može garantirati da on nikada i ni u kojem slučaju neće pokušati ( i u tome uspjeti) pobijati taj darovni ugovor (ali to pravo prestaje nakon proteka određenog vremena) Odluku o tome bi li uspio u pobijanju je na sudu, ako do toga dođe. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.