Jump to content

poznavanje stranih jezika


mara311

Preporučene objave

znam jednu curu koja radi Raiffaeissen banci prilikom zapošljavanja imala je neki test neš je trebalo prvest s engleskog i obratno uglavnom engleski joj uošće ne treba na radnom mjestu kojem radi

ako je radno mjesto na kojem se često koriste srani jezik e onada je dobor znati jezik još bolje ako se ima i napisno u radnoj knjižici to se može polaskoim na tečaj ili pak samo polaganjem ispita ako se dobor govori strani jezik pred komisijom. To obično nude jezična učilišta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mara311 je napisao:

Imam jedno pitanje!!koliko je bitno dobro poznavanje engleskog jezika prilikom zaposljavanja?Sporazumjevam se,ali to je to...pa me zanima vode li se neki razgovori na stranim jezicima,ili neki testovi,prilikom provođenja natjecaja... :-?:-?

 

Ako se u natječaju izričito navodi da se traži poznavanje jednog ili više stranih jezika obično će se na tom radnom mjestu morati svakodnevno služiti stranim jezikom i sukladno tome se provodi testiranje.

 

Npr. u nekom odvjetničkom uredu nema baš puno smisla da vježbenik zna ''hello'' - ''goodbye'' razinu engleskog ako će morati pisati dopise na engleskom i prevoditi podneske.. Tako da se testiranje provodi da se utvrdi postoji li zadovoljavajuća razina znanja potrebnog stranog jezika. Jedna mi se kolegica nedavno zapošljavala u jednom odvjetničkom uredu i tražilo se odlično znanje njemačkog jezika. Na testiranju su je pitali da na njemačkom kaže što rade odvjetnici, što suci, koji zakoni reguliraju rad kojih i sl. i morala je prevesti kraći dopis od par rečenica s njemačkog na hrvatski.

 

Znači, ukratko.. O tom gdje se zapošljavaš i jel u natječaju izričito stoji da je potrebno znanje nekog jezika ovisi koliko je detaljno potrebno poznavati taj jezik..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija